9 mai 2014 in presa locala: Botosaneanul – despre Botosaniul interzis

Trenulețul Uniunii Europene

Copiii de la Centrul de zi au avut parte astăzi de multe surprize. Dat fiind faptul că este Ziua Europei, Primăria prin servicii de specialitate a organizat diferite activități prin care s-au împărțit rechizite și dulciuri copiilor.

Activitatea, la care au participat toţi cei 24 de copii care beneficiază în prezent de serviciileCentrului, şi-a propus să îi familiarizeze pe copii cu simbolurile şi valorile europene şi cu principiul unităţii în diversitate ce stă la baza construcţiei europene. Într-un cadru nonformal, copiii au avut ocazia să afle principalele caracteristici ale statelor membre ale Uniunii Europene şi împreună au realizat un trenuleţ simbolizând istoria aderării statelor laComunitatea Europeană.

Pentru implicarea în activitate, copiii au fost răsplătiţi cu rechizite şcolare oferite de municipalitate şi o surpriză dulce – un tort asigurat de Centrul Europe Direct Botoşani.

Centrul social din Parcul Tineretului a fost reabilitat şi dotat pentru activităţi de tip after school în cadrul unui proiect european derulat de Primăria Municipiului Botoşani.

Garden Party la hotel: Costume de gală şi festin culinar în numele Europei -GALERIE FOTO

Festivităţile dedicate Zilei Europei s-au încheiat la Botoşani, vineri seară, în incinta Hotelului Maria, cu o manifestare total diferită celorlalte. Pe lângă prezentările de modă, spre deliciul invițaților au fost expuse şi oferite spre consum preparate internaționale.
Evenimentul a început la ora 17:00, când modele îmbrăcate în rochii care mai de care mai extravagante se pregăteau cu emoție de începerea defilării. De asemenea, organizatorii acţiuni tip Garden Party, au întâmpinat musafirii cu câte un pahar cu șampanie.
Printre invitați s-au regăsit și subprefectul Gelu Țigănucă, dar și Traian Apetrei, directorul Teatrului Mihai Eminescu.
De asemenea, au mai fost prezente și Asociațiile Buzz-Media, Cheia Sol, Clubul Foto și Modas.
Invitat la cuvânt, al doilea reprezentant al Guvernului în Botoşani a ținut să ureze tututor un ”La mulți ani de ziua Europei, dar și a României”, în timp ce noul-vechi director al Teatrului Mihai Eminescu a declarat și el că imaginea României nu este una tocmai bună în Europa şi de aceea trebuie schimbată.

CITEȘTE:

Ziua Europei sărbătorită cu tort şi prezentare de modă

Manifestarea a continuat apoi cu o paradă de modă, care a început cu stângul din cauza faptului că tinerele au fost vizibil emoționate de numărul mare de invitați dar și de aparatele foto. Însă, cu toate acestea, frumoasele modele cu rochii lungi, colorate și coafuri sofisticate au defilat elegant în fața tuturor. Nici cavalerii nu au fost mai prejos, costumele bărbătești atent croite au încântat ochii celor prezenți. După festinul vizual cu îmbrăcăminte din alte timpuri a urmat cel culinar, platourile cu 23 de feluri de mâncare internațională au fost frumos aranjate pe mese pentru degustare.

Seara albastră tip Garden Party a fost organizată de Centrul Europe Direct Botoşani condus de Radu Căjvăneanu.

Ştefania VORNICEANU

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: