De Ziua Europei – moment iedit la Botosani

Larisa Simionescu, 16 ani, C.N. A.T. Laurian
Ziua Europei, sărbătorită la data de 9 mai, a fost marcată și la Botoșani. Dintre zecile de manifestări dedicate acestei zile, una s-a detașat datorită ineditului pe care l-a purtat. Am avut parte de modă, de muzică, dar și de preparate culinare din câteva țări europene. Evenimentul a fost găzduit chiar pe 9 mai de Hotelul “Maria” și a fost organizat de Centrul Europe Direct Botoșani.

Au participat multe oficialităţi ale județului precum subprefectul Gelu Țigănucă, directorul Teatrului Mihai Eminescu, Traian Apetrei, Rodica Mighiu de la Inspectoratul Şcolar Judeţean Botoșani, dar și de la foarte multe asociații, B-Right Media, Cheia Sol, Modas, Clubul Foto și bineînțeles Asociaţia Buzzmedia. Colega noastră de la ziarul Buzz, Ana Iftodeanu, a fost prezentă la startul manifestării recitându-și propria creație, declarată câștigătoare la concursul organizat cu această ocazie.
A urmat o interesantă pre-zentare de modă, modelele purtând rochii lungi și elegante, aparţinând unor timpuri mai vechi. Băieții care le-au însoțit pe frumoasele manechine de la Asociația Modas, au fost adevărați cavaleri, atât prin costumele din alte epoci, cât și prin modul în care și-au purtat domnițele în pași de vals.
A urmat un moment culinar de excepție cu delicatese din diferite state europene. Am gustat ruladă cu spanac ca la greci, minitarte cu gorgonzola și nuci sau ruladă din cașcaval cu ricotta, specialități din Italia. Nu au lipsit nici specialitățile cu multă brânză din Franța, morcovi prăjiți cu iaurt sau pulpa cadânei din Turcia, dar și preparatele sută la sută românești dintre care amintim doar chifteluțele din pui cu susan sau celebrul caș cu urdă și ceapă verde. Ce mai! Un adevărat răsfăț culinar, mai ceva ca la Master Chef! A fost lansată și o publicație cu informații interesante despre activitatea Centrului Europe Direct. Toate, cu bucurie, așa cum merită Europa.
Seara s-a încheiat cu un spectacol susținut de copiii din grupul Cheia Sol. “Am vrut să fac o recepţie de Ziua Europei. S-au ivit anumite fonduri din partea Comisiei Europene, a municipalităţii, şi am putut face acest eveniment. Desigur, fondurile s-au combinat cu isteţimea voastră, a Buzz-erilor, şi a ieşit ceva frumos”, ne-a spus Radu Căjvăneanu, coordonatorul Centrului Europe Direct Botoşani.

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: