Elevii de la Şcoala gimnazială nr. 11 Botoşani şi-au susţinut drepturile de copii

8 sc 112 iunie –  sala de sport de la Şcoala gimnazială nr. 11 Botoşani. 40   elevi au arătat că îşi cunosc drepturile de copii, şi, mai mult decât atât, ştiu să le susţină.

Împărţiţi pe 3  echipe  ei au grupat, pe diverse categorii cuprinzând  drepturi ale copiilor, o serie de imagini semnificative surprinse din viaţa cotidiană, desene, tablouri. Apoi au observat şi analizat, pe rând,  activitatea colegilor, au făcut retuşurile de rigoare şi au constituit un tablou final. În fine, fiecare şi-a ales un drept ilustrat care îl reprezintă şi l-a susţinut prin afişarea publică.

Participanţii, precum  şi colegi de-ai lor mai mici din clasele a doua au vizionat o expoziţie cu desene având ca temă Copiii şi Europa.

În final au primit cărţi cu benzi desenate din partea Centrului Europe Direct Botoşani care a asigurat şi logistica evenimentului.

Ideea activităţii  a pornit din partea doamnei profesoare Rozalia Groza, împreună cu colegele Carmen Socianu şi Paraschiva Chiriac. O menţiune deosebită pentru doamna profesoară Alina Gavril care a realizat, împreună cu elevii îndrumaţi de d-sa, expoziţia cu desene.

 

 

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: