Ziua Europeană a Limbilor   2014 cu Europe Direct Botoșani

DSC_1748Vineri, 26 septembrie, începând cu ora 10:30, până seara la 19:00 la Uvertura Mall au  avut loc activități dedicate Zilei Europene a Limbilor.  Au fost prezenţi în total peste 700 de botoșăneni de diferite vârste şi categorii sociale. Organizator principal – Centrul Europe Direct Botoșani.
Au participat: Centrul Național de Informare și Promovare Turistică Botoșani, școli și licee din Botoșani, comunitățile etnice locale (armeni, evrei, ucraineni, ruși lipoveni și rromi) Ziua Europeană a Limbilor a fost marcată prin activități de informare, prezentări ale  comunităților etnice, spectacole susținute de copii și elevi cuprinzând  momente artistice cu recitări, scenete, concursuri, trupe de dans.

Manifestările au început la ora stabilită cu elevii de la Școala Generală nr. 6. Au urmat:  Școala Generală nr. 12, Colegiul Național ”A.T. Laurian”. Elevii au prezentat  momente artistice în limba română şi în limbi străine. Au urmat  comunitățile etnice locale. Centrul Național de Informare și Promovare Turistică şi centrul de informare etnic și turistic au avut stand permanent pe durata manifestărilor unde şi-au prezentat oferta  şi au răspuns la întrebările publicului.

Europe Direct Botoşani a amenajat un stand cu sute de publicaţii distribuite în mod gratuit pe toată durata festivalului. De asemenea a organizat serii de concursuri pe teme europene dotate cu premii în cutii cu jocuri de la Comisia Europeană.

Activităţile acestui adevărat festival au fost încheiate de Liceul Tehnologic ”Sf. Stelian” Botoșani cu ateliere de lucru la mese şi spectacol final.

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: