,,Visit Botoșani”

catacombele Bt

Catacombele Botoșanilor

Daria Ichim, 15 ani

Cu toții am vrea să putem dezvolta turismul Botoșaniului, să punem în valoare și alte părți mai ,,umbrite” din oraș. Iată că am putea face o schimbare cu ajutorul unui proiect gândit de Raluca Bălășcău, vicepreședinte al Asociației B-right Media și un voluntar al aceleași asociație, Ștefan Feciuc.

Numele proiectului este ,,Visit Botoșani” și se va desfășura pe o perioadă de un an, începând cu data de 31 octombrie. Acesta este un proiect de advocacy, care urmăreşte atât crearea sau reforma politicilor publice, cât şi implementarea lor eficientă, fiind creat de Asociația B-Right Media, în colaborare cu Federația VOLUM.

Proiectul se desfășoară doar în Botoșani, având ca țintă problemele actuale ale unei comunități. Proiectul are ca scop îmbunătățirea economiei locale prin crearea unui turism local normal, accentuând pe punctele forte deja avute și nu numai.

,,În cadrul proiectului o să implicăm în mod activ cetățenii municipiului și a localităților lătularnice pentru a dezvolta turismul județului. După ce o sa avem susținerea cetățenilor, o să încercăm să convingem autoritățile locale spre a schimba distribuția fondurilor anuale în așa fel încât turismul să fie îmbunătățit. Această presiune asupra autorităților locale va fi făcută la începutul anului 2015, mai apoi ținându-se diferite activități de diseminare și informare”, declară Stelian Feciuc, unul din inițiatorii proiectului.

Urmează să vedem ce ne așteaptă în cadrul acestui proiect. Știm deja că Asociația B-right Media are idei, are curaj, are inițiativă, fapt determinat și de numărul tot mai mare de tineri care doresc să devină voluntari ai asociației.

 

 

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: