ONG-uri reunite într-un târg

Targul ONG13 Targul ONG11Magdalena Cazaciuc, 15 ani

Cea de-a V-a ediție a Târgului ONG-urilor a avut loc pe data de 16 noiembrie, iar din echipa de organizare a făcut parte și Daria Ichim, care este și voluntar al Asociației B-right Media, organizația care a strâns la un loc ONG-urile înscrise.  Asociația Buzzmedia, în cadrul căreia este realizat singurul ziar scris de copii și adolescenți, Asociația Ne trebuie Speranță, Centrul Europe Direct, Consiliul Județean al Elevilor Botoșani, Fundația Alfa, Asociația Vis de Artist, Asociația CulturEst sunt o parte dintre ONG-urile prezente.

Evenimentul a avut loc la etajul IV al mallului, iar organizațiile au avut ocazia să-și promoveze activitățile pe care le desfășoară. Totodată, fiecare ONG înscris a avut alocate circa 15 minute în cadrul unui spectacol dedicat evenimentului.

Asociația Buzzmedia s-a prezentat cu reportajul dedicat concursului “Mini Miss&Mister Buzz 2014”,  realizat de reporterii ziarului Buzz. Asociația B-right Media și Consiliul Județean al Elevilor au organizat o serie de joculețe de energizare, iar voluntarii de la CulturEst au profitat de ocazia oferită pentru a face încă o dată cunoscută botoșănenilor inițiativa de a deschide un muzeu dedicat vieții cotidiene în comunsim.

“Ne-am întâlnit și cu păreri de genul că dorim să adunăm obiecte pentru a promova comunismul, dar noi, mulți dintre noi, suntem elevi, nici n-am trăit, dorim doar să arătăm că a existat această perioadă”, a spus Florentina Toma, voluntar.

Raluca Bălășcău, vicepreședinte B-right Media, a spus că a fost cea mai reușită ediție.  “Este a V-a ediţie a Târgului ONG şi cred că este şi cea mai reuşită, dar tot timpul spunem asta. Nu a fost foarte greu să organizăm acest târg deoarece am avut parteneri de nădejde care răspund pozitiv la toate invitaţiile noastre”.

Au fost incluse în program şi momente artistice oferite de Asociaţia Vis de Artist, G-Power, Phoenix Dance School şi Miruna Buză,  un concurs organizat de Europe Direct.  Copiii-reporteri au oferit voluntarilor prezenți câte un exemplar din ziarul Buzz. „Noi am venit cu scopul de a ne întâlni cu ceilalţi voluntari de la celelalte asociaţii, de a împărtăşi experienţa noastră de la Europe Direct, de a oferi materiale informative, de a coopera, de a ne înţelege şi de a sărbători voluntariatul şi activitatea asociaţiilor care este foarte foarte bună pentru toată lumea”, a declarat Mariana Căjvăneanu de la Centrul Europe Direct Botoșani.

Trebuie menționată prezența la târg a scriitorului Dan Lungu, autorul cărții  „Sunt o babă comunistă”, în calitate de invitat de onoare al Centrului Europe Direct

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: