Lifelong Learning Platform Newsletter – #110 – October 2015

 

# 110 – octombrie 2015
traducere automată  Google
Întâlnire cu UE pentru comerț Comisarul consilier pe protejarea educație în TTIPLa 27 octombrie, Platforma de învățare pe tot parcursul vieții și o mică delegație a membrilor săi implicați în acest subiect (EAEA, EARLALL, ECSWE și ESU) sa întâlnit cu consilierul Comisarul UE pentru comerț, Cecilia Malmström, a doamnei Mungengova, pentru a discuta despre situația învățământului în comerțul transatlantic acord (TTIP). Discuția centrat în jurul clarificarea modificarea Tratatului de, cum ar fi adoptate în cadrul negocierilor din iulie, prin care se prevede în prezent că educația finanțată public este exclus din TTIP. Doamna Mungengova salutat munca organizațiilor societății civile în protejarea modelului bunăstării europenii pot fi mândri și asigurat că Comisia Europeană a fost puternic angajat să apere serviciile publice europene, inclusiv de educație, desigur. Aceste servicii sunt excluse de la negocieri. Dacă alte forme de învățământ pot fi, de asemenea, excluse de la liberalizare, decizia se bazează pe statele membre care sunt responsabile pentru a decide ceea ce este public și privat. Statele membre și-au exprimat deja unele rezerve cu privire la învățământul privat. Platforma a exprimat ingrijorarea cu privire la non-profit sector, în special educația adulților și de muncă în rândul tinerilor, în care aceste sectoare beneficiază de mix de finanțare. A salutat astfel poziția Parlamentului European care să ateste că cei prea ar intra în domeniul de aplicare al negocierilor. Dar, în fine, de la definirea serviciilor publice este de competența statelor, Platforma de învățare pe tot parcursul vieții încurajează membrii și partenerii săi pentru a aprofunda activitatea lor cu nivelul național, în scopul de a asigura educația ca un serviciu public nu este redusă în viitor, și că nu -pentru-profit servicii educaționale continuă să fie considerate ca servicii publice. Săptămâna LLL: evenimente-cheie pentru a adăuga la agenda!

Platforma de învățare continuă vor fi gazduieste de 2015 ediție a Săptămânii de învățare continuă în Parlamentul European, de la 11.30 – 12.04, în acest an sub patronajul europarlamentarului Krystyna Łybacka (S & D, PL). Amestecarea la nivel înalt și dezbateri experți, expoziții și prezența permanentă în cadrul Parlamentului, temele cheie vor în acest an să fie rolul educației promovarea dialogului intercultural și a cetățeniei, The provocarea de a competenței mediatice și rolul de orientare și consiliere în luarea de validare înainte. Dezbaterile vor avea loc în interiorul și exteriorul Parlamentului, propune o gamă largă de subiecte pentru a explora în profunzime problemele cu care se confruntă educația în ultimii ani ai Strategiei Europa 2020. În afară de cele trei dezbateri majore organizate de LLLPlatform, membrii nostri va organiza evenimente în jurul valorii de subiectul emplyability, mobilitate, competențelor digitale de învățare … invitații oficiale cu link-uri de înregistrare va fi trimis săptămâna viitoare, așa încât urmăriți!

Feedback de la educație, formare și Forumul Tineretului 2015

DG a Comisiei Europene pentru Educație și Cultură, cu sprijinul Platformei de învățare pe tot parcursul vieții, a organizat o întâlnire Socierty civilă înainte de a patra ediție a învățământului european, formare și Forumul Tineretului 2015 din 19-20 luna octombrie. Reuniunea societate c ivil a fost deschisă de Chiara Gariazzo, director la DG EAC și David Lopez, președinte al Platformei de învățare pe tot parcursul vieții, amintind importanța asigurării unui dialog întărit între UE și societatea civilă. Concentrându-se pe agenda post-Paris, acest Întâlnirea a reunit ONG-urile europene care au împărtășit practici și idei cu privire la punerea în aplicare a agendei lor. 2015 ediție a forumului s-au adunat 400 de participanți reprezentând factorilor de decizie, părțile interesate și organizațiile active în domeniul educației, formării și tineretului și a fost dedicată discutării cum să pună în aplicare domeniile prioritare pentru cooperarea europeană în domeniul educației și formării 2016-2020,și contribuțiile părțile interesate pot face.

Cele mai bune de Global Learning adună în Bruxelles pentru marele final!

În perioada 28-29 octombrie actori globali de învățare din întreaga lume s-au adunat la Bruxelles pentru marele final al proiectului DEEEP. Și toate au fost acolo pentru a le trimite în afara, mulțumindu echipa de 12 de ani de muncă productive și de inspirație. Conferința, sau mai degrabă „non-conferinta”, a explorat diferite dimensiuni ale învățării la nivel mondial, de la conținut la oameni, toate dedicate pentru a oferi idei o realitate în proiectele pe care le conduc în întreaga lume, în mod independent și colectiv. Audrey Frith, director al platformei de învățare pe tot parcursul vieții, a insistat asupra faptului ca aceasta să fie de nivel local, național, european sau mondial, parteneriate sunt calea de urmat. Ne-ar dori să urez mult succes în echipa DEEEP în noile aventuri.

Rolul educației în promovarea valorilor fundamentale ale UE

Convins că progresul va veni de la unirea forțelor, organizațiile societății civile și membri ai Parlamentului European sa întâlnit în cadrul a lungul vieții interes învățarea în grup la 09.22.2015 pentru a împărtăși și de a învăța unii de la alții pe credința lor comună că educația este cheia pentru deblocarea impasul în care se află cetățenii. Raportul final este acum disponibil. Inițiat de EAEA și Platforma de învățare continuă, împreună cu un număr de deputați, The Interest Group privind învățarea permanentă reunește reprezentanți ai societății civile și deputații europeni pentru a discuta aspecte-cheie legate de învățarea continuă, cu un accent puternic pe educația adulților.
Universitar, o investiție strategică continuă: Inovații și practici în evaluareInscrierile sunt deschise pentru seminar EUCEN pe „educație continuă Universitatea, o investiție strategică. Inovații și practici în evaluare „. Evenimentul va avea loc pe 11 șaisprezece-17, 2015, la Bruxelles, la Université Libre de Bruxelles, Campus Solbosch. Acesta are ca scop facilitarea schimbului de metode și practici cu privire la acest proces de evaluare a programelor de la Universitatea continuă Educație, și a hranei pentru aceste practici prin intermediul perspective de cercetare și rezultatele.Inregistreaza-te urmând instrucțiunile înainte de noiembrie 10. Asociația Europeană Părinții sărbătorește aniversarea de 30

Asociația Europeană a părinților este sărbătorește sale 30-a aniversare în acest an. Conferința a noiembrie va avea loc în țara Președinției UE, Luxemburg este vizează în care a examinat situația actuală și evidențierea unele zone vor fi dezvoltate în domeniul implicării părinților. Evenimentul va revizui în ultimii 30 de ani, prezintă rezultatele a două studii recente la nivel european cu privire la implicarea părinților cu accent special pe realizările din ultimii 15 ani, să adopte un manifest cu privire la direcția de reprezentare părinți pentru anii care vor veni și să dea podea membrilor APE pentru a împărtăși experiențele lor și să încerce să găsească răspunsuri la întrebările noastre. Conferința va avea loc pe 27-28 noiembrie 2015. Inscrierile sunt deschise.

Multi-Touch Digital Book Europeana
Această carte Multi-Touch introduce pe elevi învățământul secundar și entuziaști de istorie la interpretări diferite a ceea ce a provocat primul război mondial. Acesta permite elevilor de a explora o gamă largă de diverse surse istorice de la Europeana 1914-1918 Alături de formarea resurselor deEUROCLIO. Din scrisori schimbate între un soldat german și o fată britanic, la cartea de identitate a unei prizonier de război, acumularea a conflictului este prezentată dintr-un număr de perspective diferite. Folosind aceste materiale istorice unice, elevii sunt încurajați printr-o varietate de sarcini interactive pentru a dezvolta propria lor înțelegere a ceea ce a dus la război în 1914. Cartea a fost elaborat cu Gwen Vergouwen, un Apple Distinguished Educator (ADE) și profesor de istorie belgian, ca parte a Ades Apple în Programul Residence. Ades lucra cu unele dintre muzeele din lume de conducere, arhive, centre științifice și organizații culturale de dezvoltare a resurselor de predare și de învățare inovatoare. D4Learning 2015: Conferința internațională privind Inovații cu Learning Digital pentru incluziunePe șaptesprezece-20 noiembrie, 2015 în Aalborg (DK), EDEN va organiza, în colaborare cu D4Learning Research Group, o conferință D4Learning în cadrul seriei de conferințe deschide clasă. Conferința D4L servește ca un forum pentru discuții și schimb de informații cu privire la cercetare, dezvoltare și aplicațiile pe toate subiectele legate de utilizarea tehnologiei digitale pentru a fi incluse. Inscrierile sunt deschise.

Conferința privind Pluralismul în evaluare
Guvernele se bazeze mai mult pe măsuri cantitative pentru a evalua elevii și-au mărit frecvența testelor, în general. Testarea standardizată ar trebui să dețină profesori și școli responsabile de efectuarea de performanță elevilor comparabile și de școlile clasament. Ele sunt, de asemenea, ar trebui să ofere îndrumare pentru profesori pe ce să învețe și să-l predea, atunci când, prin promovarea unui anumit (standardizat) cadru de instruire. Această conferință își propune să analizeze efectele de testare standardizate și evaluare atât profesorii cât și elevii. În plus, conferința își propune să identifice forme alternative de evaluare și de evaluare, care sunt orientate pe proces și se potrivesc cu adevărat nevoilor unui sistem educațional holistic, care stimulează creativitatea, motivația și încrederea în sine. Acesta încearcă să răspundă la întrebarea, cum poate fi promovat evaluarea pentru învățare și modul în care viziunea de pluralism în evaluarea se poate realiza. Co-organizat de UEF și ECSWE, va avea loc la Luxemburg, la 15 ianuarie 2016. Inscrierile sunt deschise.

Două ședințe dialog strategic: Confruntarea cu criza refugiaților

La 29 octombrie, Platforma de învățare continuă a participat la două reuniuni de dialog strategic „Impactul migrației și criza refugiaților asupra sistemelor de protecție socială” între organizațiile Comisia Europeană și societatea civilă. Toți vorbitorii au fost de acord asupra necesității unei schimbări în discursul, punând accentul pe aspectele pozitive, și oportunitățile pe care solicitanții de azil vor aduce Europa. De asemenea, Marie-Anne Paraskevas de DG EMPL a subliniat cadrul FSE în ceea ce privește incluziunea socială a refugiaților axate pe ocuparea forței de muncă, educație și formare, cursuri de limbă și de consolidare a capacităților. Conny Reuter din SOLIDAR a declarat că integrarea și incluziunea socială prin educație și formare sunt o investitie pe termen lung pentru Europa, ceva ce nu coincide cu politicile bazate pe austeritate. Citiți Declarația LLL Platforma pe rolul educației este depășirea crizei refugiaților.

Declaratie SIRIUS pe răspuns urgent pentru Educație refugiaților

13 milioane de copii sunt negat dreptul la o educație din cauza războaielor din Orientul Mijlociu, potrivit ONU. De fapt, 1 din 2 refugiaților sirieni sunt de fapt copii (2,2 milioane). 1 din 4 școli din Siria s-au închis de la conflict și 52.000 de profesori au părăsit posturile lor. Jumătate de 2,2 milioane de copii refugiați Siria au rămas la școală în anul școlar 2013/14, în ciuda eforturilor continue ale agențiilor ONU UNICEF și UNHCR. Copiii rămân la școală din cauza întreruperi în cariera lor școlară, lipsa de resurse, lipsa documentelor și necesitatea de a lucra, de exemplu, lor family.For în Turcia, în timp ce majoritatea copiilor de vârstă școlară care trăiesc în tabere sunt la școală, ratele de frecventare a cădea la aproximativ 1/4 pentru copiii din zonele urbane, în cazul în care marea majoritate a refugiaților sirieni trăiesc fără a avea acces deplin la sistemul de educație sau de sprijin adecvate pentru a afla turcă. Citește declarația completă.

ONG-urile de la mesaj la Bruxelles ESN
Este organizația dumneavoastră în căutarea de noi birouri în Bruxelles? Sau de planificare pe mutarea? Doriți să aibă sediul într-o poveste de cinci carismatic Maison de Maître chiar în spatele clădirii Berlaymont a Comisiei de lângă grădina maelbeek și metrou opri? Dacă da, vă rugăm să contactațiErasmus Student Network (ESN) la director@esn.org / 32 470 50 60 02 pentru mai multe informații. ESN se uita la inchirierea birou vechi YFJ pe Rue Joseph al II-lea, dar nu se poate face singur. Bucataria, camere de depozitare, toalete, curte și două săli de întâlnire ar fi partajate, dar cele două etajele superioare sunt în căutarea pentru chiriași din primăvara următoare înainte.
Juncker Comisia adoptă programul de lucru anual al doileaLa 27 octombrie, Comisia Europeană a adoptat de Programul de lucru 2016,a doua a Comisiei Juncker, reafirmând angajamentul de a cele zece priorități ale orientărilor sale politice. Pregătirea pentru acest program de lucru a fost lansat cu statul de la adresa Uniunii președintelui Juncker în fața Parlamentului European la 9 septembrie și Scrisoarea de intenție trimisă de el și prim-vicepreședintele Timmermans a președinților Parlamentului European și Consiliul în aceeași zi. În „Nu avem timp pentru afaceri, ca de obicei”, se acordă prioritate îmbunătățirii gestionării crizei refugiaților, abordarea schimbărilor climatice, care vor fi discutate în cadrul COP21, sau chiar lucrează împreună în vederea găsirii de soluții la intoleranța în creștere în unele țări ale UE. Regretăm totuși, că educația este luată în considerare numai în obiectivele creșterea și ocuparea (pagina 5), și reamintesc instituțiile trebuie să joace în provocările menționate mai sus un rol complet. Criza refugiaților: răspunsul Parlamentului UE

La 27 octombrie, la Strasbourg, comisari Georgieva și Avramopoulos prezentate măsuri suplimentare ca răspuns la criza refugiaților care nu sunt prevăzute în initial propunerea proiectul de buget al Comisiei pentru 2016. Acestea includ crescut de finanțare de urgență pentru statele membre cele mai afectate, fonduri suplimentare pentru Frontex, EASO și Europol, precum și finanțarea umanitară a crescut. În această privință de asemenea, Platforma de învățare continuă este convins de educație ar trebui să fie folosit ca instrument-cheie pentru a depăși provocările și a asigura stabilitatea în societate, pentru toți cei implicați.

Comisarul UE pentru comerț, Cecilia Malmström, se întâlnește reprezentanți ai societății civile

La data de 20 octombrie, a treia dialogului cu societatea civilă a avut loc cu privire la negocierile TTIP. Întâlnire cu reprezentanți ai societății civile, Cecilia Malmström, comisar pentru comerț al UE, a subliniat dorința de a îmbunătăți în continuare a dialogului cu societatea civilă, transparență și „pentru a promova și apăra valorile noastre comune” în timp ce negocierea TTIP cu Statele Unite. Ea a asigurat de asemenea, că „nimic din ceea ce facem în TTIP va forța sau al municipiilor de a privatiza serviciile sociale publice pentru sănătate sau educație”. Cu toate acestea, deși serviciile de educație finanțate din fonduri publice sunt susceptibile de a fi protejate, peisajul educațional de astăzi este extrem de variat. Prin urmare, Platforma de învățare continuă este încă foarte mult în cauză cu privire la consecințele TTIP privind educația non-formală și sectorul educației adulților. Acesta este motivul pentru care platforma este în favoarea unei excluderea de învățământ din TTIP,deoarece au avut posibilitatea să-și exprime într-o întâlnire între membrii Platformei LLL și consilier Trade Commission UE doamna Mungengova.

S & D Conferința privind programul Erasmus + și punerea sa în aplicare
În perspectiva viitoarei Erasmus + punerea în aplicare raportul Parlamentului European și a revizuirii decembrie 2017 la jumătatea perioadei, Grupul S & D a invitat o gamă largă de părți interesate (factorii de decizie, ONG-uri, agenții naționale, etc.) pentru a lua parte la o discuție pe punerea în aplicare efectivă a programului Erasmus +, la 21 octombrie, la Bruxelles. A fost o oportunitate de a face un bilanț al primilor doi ani ai noului program Erasmus + și pentru beneficiarii de a face sugestii pentru a îmbunătăți punerea sa în aplicare. În timp ce Silvia Costa, președinte al comitetului de educație și cultură, a declarat că Erasmus + a fost programul cel mai de succes al UE, Martin REICHERTS, director general al DG EAC, a felicitat pentru că a depășit de milioane de oameni care au beneficiat de o Erasmus + mobilitate și a cerut o continuă și sprijin puternic pentru Erasmus +. International Erasmus + Conferința deținute de belgieni, agențiile franceză și luxemburgheze francofoneFrancezii, de limbă franceză Belgia și Luxemburg Erasmus național + agenții a avut loc o conferință internațională comună la Bruxelles, la 10 13-14. Pe parcursul a două zile, un număr mare de părți interesate (factorii de decizie, autoritățile regionale, profesorilor și formatorilor, ONG-uri, etc.) au fost invitate pentru a lucra la și să discute problemele de validare și de angajare în Europa. Ei au cerut pentru o mai mare mobilitate, o mai bună validare a competențelor dobândite în contexte formale, non-formale și informale, promovarea industriei ambarcațiunilor și pentru mai multe armonizarea socială în contextul noii economii „Uber”. Conferința a pus la îndoială, de asemenea, relevanța instrumentelor europene în realitatea pieței muncii internațională și ce competențe această realitate cere. Foarte sugestii practice au fost făcute cu scopul de a îmbunătăți Europass, pentru a promova sistemele de validare de succes și de a crește șansele de angajare ale tinerilor Europene. EurActiv a publicat o sinteză a conferinței.

Orizont 2020: Integrarea științelor sociale și umaniste

Noul prioritate politică pentru Orizont 2020 (integrarea deplină a științelor sociale și umaniste de cercetare în fiecare dintre prioritățile sale) se bazează pe o perspectivă pe care științele sociale europene și umaniste (SSH), cum ar fi sociologia și economia, psihologia și științe politice, istorie și științe culturale, drept și etică, sunt de clasă mondială și că acestea sunt esențiale pentru a asigura că Orizont 2020 oferă valoare și beneficii pentru societate. Scopul acestui raport de monitorizare este de a evalua în ce măsură din 2014 cererile de propuneri în cadrul provocărilor societale și prioritățile lider în sectorul industrial au emis la integrarea SSH ca o chestiune transversală. Raportul oferă date cu privire la bugetul dedicat activităților SSH, ponderea partenerilor SSH, precum și afilierea lor țară și de tipul de activitate, prevalența diferitelor discipline, și calitatea generală a integrării. Lecții învățate au fost hrănite treptat în pregătirea programului de lucru 2016-2017.

Unirea forțelor împotriva urii antisemite și anti-musulmane în cadrul UE: rezultatele din primul Colocviul anual privind drepturile fundamentale

Pe un-doi octombrie, 2015, prim-vicepreședinte Frans Timmermans și comisarul Věra Jourová găzduit prima Comisiei Europene Colocviul anual privind drepturile fundamentale. Evenimentul a reunit, într-o masă rotundă interactiv, factorii de decizie locali, naționale și ale UE de politică, organizații internaționale și ale societății civile, lideri religioși și comunitare, organisme de promovare a egalității, reprezentanți din lumea educației, muncii și mass-media, precum și cadre universitare de renume și filozofi. Participanții au examinat motivele care stau la baza creșterea în incidente antisemite și anti-musulmane din Europa; căi să rezolve urgent aceste fenomene identificate; și au convenit să își unească forțele pentru a încuraja o cultură a toleranței și respectului inclusiv în Uniunea Europeană. „Focus a fost pus pe rolul educație și învățare continuă”, a declarat Gina Ebner din EAEA, prezent la eveniment.

De ce femeile mai in varsta sunt mult mai expuse riscului de sărăcie decât bărbații mai în vârstă

Europa îmbătrânește. Mai mult de 130 de milioane de persoane din Uniunea Europeană, sau aproximativ un sfert din populația totală, de a primi o pensie. Dar în timp ce persoanele în vârstă sunt destul de bine protejate împotriva sărăciei, există diferențe clare între bărbați și femei în mare parte a UE. În toate statele membre, venitul mediu de pensii de o femeie este în prezent mai mică, și de multe ori în mod substanțial, astfel, decât cea a unui om. Golurile de gen de multe ori substanțiale în pensiuni reflectă lacunele de gen în remunerare, orele de lucru și durata vieții ca femeile cu care se confruntă în timpul vieții lor profesionale de lucru. Diferențe de salarizare poate fi înrădăcinată în nivelul de educație și competențe, precum și diverse forme de segregare de gen și discriminare.

Reuniunea Grupului de legătură

Platforma de învățare pe tot parcursul vieții a participat la reuniunea Grupului de legătură al CESE, care asigură că CESE are o abordare coordonată față de organizațiile societății civile și rețelele, precum și monitorizarea inițiativelor lor comune. La reuniunea următoare Ziua societății civile a fost discutat, cum să facă chiar mai mult succes, precum și următorul Forumul European de migrație, și cum să organizeze o coordonată, de succes impact societății civile în aceste și alte activități în 2016.

Ghidul programului Erasmus + 2,016 acum disponibil!

Organizațiile și instituțiile care doresc finanțare în cadrul acestui apel trebuie să respecte condițiile de participare și finanțare exprimate în acest ghid. Documentul oferă informații cu privire, prioritățile programului, acțiunile susținute, fondurile disponibile pentru diferite acțiuni și informații detaliate privind participarea.

Limbile în învățământul secundar

Acest raport Eurydice oferă o prezentare comparativă a testelor naționale în Europa de evaluare a competențelor lingvistice ale elevilor de gimnaziu. Analiza acoperă aspecte cum ar fi importanța crescândă a testelor naționale în limbile, obiectivele testelor, competențele testate, precum și mijloacele dezvoltate de țări care vizează garantarea unor proceduri coerente și fiabile de notare, și influența Cadrul European Comun de Referință pentru Limbi (CEFR) la testele naționale.
Taxa de National Student și sisteme de sprijin în European Ilie
Cât de mult elevii trebuie să plătească pentru a studia în Europa? Sunt taxe aplicabile tuturor? Care sunt condițiile și criteriile pentru a accesa sprijin financiar public? Acestea sunt câteva din întrebările răspuns de ultimapublicație Eurydice.
Cum e viața? Măsurarea bunăstării în 2015
Cum e viața? Descrie ingredientele esențiale care modelează oamenii de bunăstare în OECD și țări partenere. Acesta include o mare varietate de statistici, capturarea atât bunăstarea materială. Această a treia ediție include un accent special pe bunăstării copilului.
De cercetare Rapoarte WISE
De cercetare Rapoarte WISE serie, acum disponibile online, reflectă angajamentul de a aduce cercetarea de calitate la avangarda dezbaterilor de educație la nivel mondial. Rapoartele abordează subiecte-cheie relevante pentru tema Summit de „Investiția pentru Impact”, cum ar fi rolul capitalului privat în Educație, E antrepreno- riatului autohton de educație, de conducere publică Creative și inovare, dezvoltarea profesiei didactice, educație timpurie copilarie sau învățarea și bunăstarea.
Deficitul de competențe și lacunele
Criza globala a crescut șomajului în UE la niveluri fără precedent, dar mulți angajatori susțin că au dificultăți în găsirea de lucrători calificați pentru posturile vacante. Acest raport arată că cele mai multe blocaje de posturi vacante apar din cauza altor decât deficite de competențe generale, inclusiv oferte de locuri de muncă de slabă factori calitate. Deficitul de calificare originale afecta un mic grup de întreprinderi dinamice, orientate pe plan internațional europene în anumite sectoare economice (sanatate si asistenta sociala, TIC, avansate de fabricație).
Perspective sondaj ESJ – penuria de calificare în Uniunea Europeană
Cercetare Cedefop arată că deficitul de calificare autentice sunt prezente doar în sectoare și ocupații specifice și afectează întreprinderile dinamice, în timp ce multe firme se confruntă cu dificultăți de recrutare din cauza ofertele de muncă de proastă calitate.
Rolul educației în promovarea valorilor fundamentale ale UE

Raportul final de ședință LLL Interest Group a avut loc la 22 septembrie este acum disponibil.
Erasmus + 2016 Cerere de propuneri acum disponibile
Obține toate informațiile de care aveți nevoie pe liniile de program și termenele de aici.


Fiecare One One Teach
Fondation Reine Mathilde cerere de proiecte pe tema solidarității tinerilor în procesele de învățare. Termen limită de aplicare 23 noi 2015.


Ucenicie: o cruce-Vedere generala
Cedefop licitație. Data limită pentru a prezenta este 09 noiembrie 2015.


Plasament de studenți Erasmus de lucru
în instituțiile de învățământ publice din Insulele Canare. Pentru mai multe informații și pentru a aplica, vizitați site-ul web și / sau contactați secretariatul.

SOLIDAR Masa rotundă pe „Migrația și drepturile fundamentale: va trăi UE până la valorile?”, La 10 noiembrie 2015, în Bruxelles. Cedefop Seminar: organizarea muncii și la locul de muncă de învățare. Crearea unui mediu win-win. Cititi mai multe despre ordinea de zi. Inscrierile sunt deschise acum.

 

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: