Conferinta la RCE: „Managementul resurselor umane in administratia publica”

Reprezentanta Comisiei Europene organizeaza marti, 8 decembrie 2015, conferinta intitulata „Managementul resurselor umane in administratia publica„, reprezentand cea de-a doua intalnire a platformei de dialog pentru dezvoltarea administratiei publice in Romania.

Evenimentul va avea loc la sediul Reprezentantei CE din strada Vasile Lascar 31, sala Nicolae Titulescu (etajul 1), cu începere de la orele 09.30. Accesul participantilor este permis de la orele 09.00.

A doua întâlnire a platformei de dialog pentru dezvoltarea administrației publice în România

O problematică centrală pentru implementarea eficientă a Strategiei Naționale de Administrație Publică, adoptată în luna octombrie 2014, ca și pentru buna funcționare a administrației publice din România, reprezintă delegarea autorității și responsabilității de către politicieni în favoarea funcționarilor publici. Aceasta ar permite reîntărirea reciprocă a nivelelor de decizie politic și administrativ, contribuind scopului lor comun de a progresa către politici publice eficiente, bazate pe evidențe, cu o predictibilitate și continuitate crescută pe termen mediu.

În prima sesiune, evenimentul se va focaliza asupra măsurilor necesare pentru asigurarea/formarea unei administrații publice independente, profesionale și stabile, cu accent pe formarea unui corp de elită a funcționarilor publici. A doua sesiune va dezbate modalități de promovare a unei politici de resurse umane cuprinzătoare și unitare în administrația publică.

Dezbaterile vor avea ca obiectiv identificarea măsurilor care pot fi implementate în următoarele 6 până la 12 luni, pornind de la prioritățile strategiei administrației publice, adoptată în 2014.

Sesiunea I: Construirea unei administrații publice independente,  eficiente și stabile, cu accent pe nivelul superior de management

1) Cum pot fi stimulați/încurajați oamenii politici să delege o parte din responsabilitatea luării deciziilor către nivelul superior de management din administrație, cu scopul creșterii gradului de responsabilizare a  funcționarilor publici?

2) Care sunt căile de dezvoltare a unui corp de profesioniști pentru administrația publică, cu un înalt nivel de competență, putere de decizie, pro-activi și bine pregătiți pentru a prezenta și susține punctul de vedere al ministerului pe care îl reprezintă în reuniuni și negocieri la nivel național și european?

Sesiunea a II-a: Promovarea unei politici de resurse umane cuprinzătoare și unitare

1) Care sunt obstacolele juridice și organizaționale pentru asigurarea unei abordări unitare privind politica de resurse umane? Care ar trebui să fie rolul ANFP?

2) Cum se poate îmbunătăți managementul resurselor umane în administrația publică la nivelul diferitelor ministere? Care sunt aspectele cheie legate de recrutare, evaluare, motivație în carieră, formare profesională, precum și rolul Institutului Național de Administrație (INA)?

Pentru mai multe detalii vă rugăm să consultați agenda evenimentului.

Pagini Utile

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: