Europe Direct Botosani la doua Reuniuni pentru comunicatorii pe teme de fonduri europene

 

Doamna Angela Filote, Șefa reprezentanței CE în România a rostit un cuvânt deosebit de interesant

Doamna Angela Filote, Șefa reprezentanței CE în România a rostit un cuvânt deosebit de interesant

Se afișează rezultatele activității pe ateliere la Reuniunea grupului de comunicatori ai Politicii de coeziune INFORM

Se afișează rezultatele activității pe ateliere la Reuniunea grupului de comunicatori ai Politicii de coeziune INFORM

Comisarul European Corina Crețu și Aura Răducu, Ministrul Fondurilor Europene în Prezidiul lucrărilor la Reuniunea grupului de comunicatori ai Politicii de coeziune INFORM - sesiunea de deschidere

Comisarul European Corina Crețu și Aura Răducu, Ministrul Fondurilor Europene în Prezidiul lucrărilor la Reuniunea grupului de comunicatori ai Politicii de coeziune INFORM – sesiunea de deschidere

Radu Căjvăneanu la atelierul social media

Radu Căjvăneanu la atelierul social media

 

Radu Căjvăneanu, coordonatorul Centrului Europe Direct Botoșani, a participat, în perioada 8 – 12 decembrie la două reuniuni având ca obiect comunicarea  pe teme de fonduri europene, desfășurate la Hotel Hilton – București.

Obiectivul primei întâlniri, intitulate Going local,  organizată de Comisia Europeană, prin Direcțiile Generale REGIO,   EMPL (Ocuparea forței de muncă, afaceri sociale și  incluziune ) și Reprezentanța Comisiei Europene în România, în colaborare cu Ministerul Fondurilor Europene, a fost de a oferi comunicatorilor  români pe teme de  fonduri structurale și de investiții  posibilitatea să discute provocările comune, să identifice bune practici  și să consolideze  cooperarea reciprocă.

La deschiderea lucrărilor a participat și a luat cuvântul doamna Angela Filote, Șefa Reprezentanței CE în România.

Seminarul a ajutat la clarificarea unor întrebări privind prioritățile Comisiei Europene,  regulile de informare și comunicare și politica de coeziune pentru perioada 2014-2020.

Radu Căjvăneanu coordonatorul ED Botoșani  a evidențiat, într-o intervenție în plen precum și în activitatea pe ateliere, o serie de exemple de bune practici în comunicarea Europe Direct Botoșani, în special prin mijloace audiovizuale și a schițat câteva elemente pentru colaborarea între rețeaua Europe Direct și celelalte rețele de comunicatori  pe teme de fonduri europene din România.

A doua zi, în somptuoasa  sala Diplomat a aceluiași hotel,  a  început  Reuniunea  grupului de comunicatori ai Politicii de coeziune INFORM, coordonat de Direcţia Generala pentru Politica Regionala a Comisiei Europene.

La sesiunea de deschidere a participat Comisarul european pentru politica regională, Corina Crețu si  ministrul  fondurilor europene, Aura Răducu.

Pe parcursul lucrărilor Radu Căjvăneanu a participat activ  la atelierele  de lucru privind Campanile prin media socială și Guvernarea prin date deschise, parteneriat și infografice.

 

Detalii suplimentare despre grupul INFORM sunt disponibile in pagina http://ec.europa.eu/regional_policy/en/policy/communication/inform-network/.

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: