Concursul Lider European 2015 – premiile

SONY DSC

Concursul de proiecte „Lider European” și-a desemnat cei opt câștigători

 

Concursul anual de proiecte „Lider European”, dotat cu premii în valoare de 2.000 de euro, și-a desemnat cei opt câștigători, în urma etapei finale. Jurizarea și ceremonia de premiere au avut loc, vineri, 18 decembrie 2015, la Spațiul Public European din București.

Competiția, deschisă tuturor liceelor din România, are rolul de a dezvolta abilităţile elevilor de leadership şi de a le pune în valoare în contextul unor activităţi legate de valorile şi temele europene.

„Lider European” face parte din campania „Europa, casa noastră”, lansată în anul 2011. Campania este organizată de către Reprezentanţa Comisiei Europene (RCE) în România, în parteneriat cu Ministerul Educaţiei.

Premiile acordate la ediția din 2015 au fost:

Premiul I, în valoare de 700 euro – Echipa Colegiului Național „Mihai Eminescu” din Oradea

Premiul II, în valoare de 500 euro – Echipa Colegiului Național „B. P. Hașdeu” din Buzău

Premiul III, în valoare de 300 euro – Echipa Colegiului Național „Nicolae Bălcescu” din Brăila

 

Mențiuni, fiecare în valoare de 100 euro:

Două echipe ale Colegiului Național „George Barițiu” din Cluj-Napoca

Echipa Liceului Tehnologic „Alexandru Borza” din Cluj-Napoca

Echipa Colegiului Național „Mircea Eliade” din Reșița

Echipa Colegiul Național „Spiru Haret” din Tecuci

De asemenea, profesorii coordonatori ai celor 8 proiecte finaliste și elevii din primele 3 echipe clasate vor merge la Bruxelles în vizită de studiu la sediul Comisiei Europene.

Reprezentanţa Comisiei Europene (RCE) în România reprezintă Comisia Europeană în România şi asigură un flux eficient de informaţii între aceasta şi cetăţenii şi autorităţile României. Viziunea Reprezentanței este aceea a unei Românii europene atât prin calitatea sa de stat membru, cât şi prin implicarea activă a cetăţenilor săi în construcţia europeană. Misiunea RCE este de a contribui la o cât mai bună înţelegere a Uniunii Europene, a scopurilor, valorilor şi politicilor acesteia, aducând informaţia europeană cât mai aproape de cetăţeni, într-o formă adaptată nevoilor lor specifice.

În numele și sub îndrumarea Reprezentanței Comisiei Europene, Chelgate Public Affairs & Public Relations a implementat această campanie de comunicare. Chelgate este o companie britanică de consultanță în domeniul afacerilor publice și al comunicării.

 

 

 

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: