Expozitie dedicata zilei de 8 martie: Femei celebre de-a lungul istoriei

Expoziție dedicată zilei de 8 martie: Femei celebre de-a lungul istoriei

Femei celebre de-a lungul istoriei

Expoziție de Filatelie, Carte Poştală şi Maximafilie dedicată Zilei de 8 Martie

La Colegiul Economic ,, Octav Onicescu” Botoşani a fost vernisată ieri expoziția ”Femei celebre de-a lungul istoriei” – expozant Viorica Hrustovici. Expoziția prezintă sute de personalităţi feminine în Filatelie, Carte Poştală şi Maximafilie. Imaginile acestor veritabile eroine, deschizătoare de drumuri în artă, știință, cultură, viața socială, imortalizate în timbre și cărți poștale vechi – unele adevărate rarități – au fost atent grupate de autoare pe diverse teme și curente .

Vernisajul expoziției a avut loc la cochetul Centru de Informare şi Documentare al Colegiului Economic, în prezența câtorva zeci de elevi și cadre didactice. A vorbit cu bine cunoscuta-i erudiție prof. Gheorghe Median. Autoarea expoziției, Viorica Hrustovici, a oferit detalii inedite despre exponat.

Partenerul evenimentului, Radu Căjvăneanu, de la Centrul Europe Direct, Botoşani a prezentat poziția Uniunii Europene în ceea ce privește drepturile femeilor, cu accent pe situația din România și a invitat vizitatorii la o discuție interactivă pe marginea subiectului

Cuvântul de încheiere a fost rostit de prof. Ioan Huţanu, directorul Colegiului Economic,, Octav Onicescu”, Botoşani.

Coincidența face ca vernisajul expoziției să aibă loc cu o zi înainte de aniversarea zilei de naștere a doamnei Viorica Hrustovici, fapt pentru care organizatorii au felicitat-o în dubla calitate de expozantă și aniversată și i-au dăruit un buchet de flori.

În pauze grupuri de elevi ai Colegiului vin, pe rând, să viziteze expozitia.

Galerie foto:

http://apcbotosani.ro/2016/03/04/expozitie-dedicata-zilei-de-8-martie-femei-celebre-de-a-lungul-istoriei/

Listă video:

http://www.youtube.com/playlist?list=PLjSf0Wdy-sixdtG4mE54sjflpjsavPYtq

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: