Județul Botoșani va avea punct unic de informare sub cupola ADR Nord-Est

Sigla-MFElogo_adr

One- Stop-Shop, locul în care își dau mâna oportunitățile de finanțare și consilierea pe idei de proiecte

 Ieri, 12 aprilie 2016, Asociația Agențiilor pentru Dezvoltare Regională din România – ROREG a semnat protocolul de colaborare cu Ministerul Fondurilor Europene dedicat înființării unui punct unic de informare și consiliere, în fiecare județ, cu privire la accesarea fondurilor naționale și europene. Protocolul a fost semnat de doamna Aura RĂDUCU, Ministrul Fondurilor Europene, și de doamna Luminița MIHAILOV, vicepreședintele ROREG.

 ROREG este Asociația Agențiilor pentru Dezvoltare Regională din România și are ca scop reprezentarea acestora la nivel național și internațional în vederea sprijinirii dezvoltării lor instituționale și îndeplinirii obiectivelor care le revin în conformitate cu legea 315/28.06.2004 privind dezvoltarea regională în România.

 În vederea punerii în aplicare a protocolului, Agenția pentru Dezvoltare Regională Nord–Est urmează să semneze un acord de parteneriat cu Ministerul Fondurilor Europene în vederea constituirii a 6 puncte de informare și consiliere tip „one-stop-shop” la nivelul fiecărui județ din Regiunea Nord–Est, prin intermediul cărora se va crea un cadru integrat și simplificat pentru ca potențialii beneficiari de finanțare să obțină informații și îndrumare privind accesarea fondurilor europene și naționale.

 Aceste one-stop-shopuri” județene vor funcționa ca un mecanism de sprijin pentru dezvoltarea ideilor de proiecte, atât în ceea ce privește furnizarea de informații corecte și actualizate privind oportunitățile de finanțare din diverse surse (din programe naționale sau din finanțări ale Uniunii Europene) cât și în ceea ce privește consilierea în dezvoltarea ideilor de proiect.

 Serviciile punctelor de informare judetene vor consta atat in furnizarea de informatii si consiliere, precum si in organizarea de campanii de informare prin evenimente dedicate ce vor disemina informații despre finanțările disponibile Regiunii Nord – Est. In cadrul fiecarui „one-stop-shop” vor activa câte doi specialiști, cu experiență în domeniul fondurilor europene și/sau în colaborarea cu mediul de afaceri, ce vor fi selectați de ADR Nord – Est astfel încât să asigure expertiza corespunzătoare.

 „Concretizarea acestui punct unic de informare sub cupola ADR Nord-Est este un rezultat firesc al muncii noastre din cei 17 ani de funcționare. Activitatea de helpdesk desfășurată până acum pentru Programul Operațional Regional, cea a Centrului Europe Direct Nord-Est, completată cu funcționalitățile de informare specifice diverselor proiecte unde suntem beneficiari, ne-au statuat în rândul claboratorilor noștri din regiune drept un reper și o sursă de informație actuală și verificată. În acest context, funcționarea ONE STOP SHOP vine ca o continuare firească a activității noastre și ne bucurăm că vom avea sprijinul Ministerului Fondurilor Europene pentru a structura în mod eficient această componentă importantă a activității noastrea a declaratVasile Asandei, Director General ADR Nord-Est.

 Constantin Amarinei

************************************************

Agentia pentru Dezvoltare Regionala Nord-Est

Birou Regional de Informare

One Response to Județul Botoșani va avea punct unic de informare sub cupola ADR Nord-Est

  1. […] – See more at: Județul Botoșani va avea punct unic de informare sub cupola ADR Nord-Est | Europedirect Botoșani […]

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: