Aici Europa: Evenimente 2016

Aici Europa

Reprezentanța Comisiei Europene în România a lansat în 2014 o nouă serie de evenimente pe teme europene, AICI EUROPA. Scopul lor este de a comunica și stimula dezbateri cu privire la prioritățile Uniunii Europene în vederea generării unor reacții față de politicile europene și temele de actualitate, precum și de propuneri cu valoare adaugată în contextul construcției europene.

Reprezentanța Comisiei Europene analizează evoluțiile politice, economice și sociale din România, precum și modul în care activitățile Uniunii sunt reflectate în opinia publică românească. Un element important al activității noastre este menținerea contactelor cu reprezentanții mediului politic și economic românesc, precum și cu societatea civilă.

Masa rotundă „Impactul TTIP asupra economiei României”

19 aprilie 2016

Reprezentanța Comisiei Europene în România organizează marți, 19 aprilie, o masa rotundă cu privire la impactul Parteneriatului Transatlantic pentru Comerț si Investiții (TTIP) asupra economiei României. În cadrul evenimentui va fi prezentată o analiză specifică de țară a acestui acord comercial, a datelor și obiectivelor concrete ce pot îmbunătăți considerabil efectele lui asupra economiei românești.

DETALII >>>

Comisia Europeană lansează Raportul de țară 2016

09 martie 2016

Reprezentanța Comisiei Europene în România a organizat miercuri, 9 martie 2016, în parteneriat cu Ministerul Finanțelor Publice, o dezbatere despre raportul de țară privind economia românească, publicat în data de 26 februarie 2016. Raportul menționează progresele înregistrate de Romania și atrage atenția privind riscurile reprezentate de măsurile fiscale și de salarizare luate în afara programului anual de bugetare. Totodată, Comisia Europeană încurajează relansarea investițiilor, continuarea reformelor structurale și asumarea unor politici fiscale responsabile, acestea fiind de altfel prioritățile pentru 2016 ale Semestrului european, instrumentul de coordonare la nivel european a politicilor economice naționale. În plus, săptămâna aceasta, Comisia Europeană a anunțat ieșirea României din grupul țărilor care înregistrează dezechilibre macroeconomice.

DETALII >>>

Consiliul Național de Competitivitate (CoNaCo) în contextul recomandării europene privind inființare a autorității naționale pentru competitivitate

25 februarie 2016

Reprezentanţa Comisiei Europene în România a organizat evenimentul Consiliul National de Competitivitate (CoNaCo) in contextul recomandării europene privind înființarea de autorități naționale pentru competitivitate, joi, 25 februarie 2016, între orele 09:30-13:00, la Reprezentanța Comisiei Europene în România, sala Nicolae Titulescu, str. Vasile Lascăr nr. 31, etaj 1.

DETALII >>>

Masă rotundă „Impactul parteneriatului Transatlantic pentru Comerț și Investiții (TTIP) asupra economiei României”

19 mai 2015

Reprezentanța Comisiei Europene în România organizează masa rotundă “Impactul Parteneriatului Transatlantic pentru Comerț si Investiții (TTIP) asupra economiei României”, în cadrul căreia va fi prezentată prima analiză specifică de țară a acestui acord comercial.

Evenimentul este programat marți, 19 Mai 2015, în intervalul 14.00-16.00, la Reprezentanța Comisiei Europene, Spațiul Public European, (Str. Vasile Lascăr nr. 31, parter).

Detalii >>>

Eveniment de lansare „Recomandările Comisiei Europene pentru românia în 2015”

18 mai 2015

Reprezentanța Comisiei Europene în România și Ministerul Afacerilor Externe organizează luni, 18 mai 2015, începând cu ora 13:30, evenimentul de lansare “Recomandările Comisiei Europene pentru România în 2015”. Evenimentul va avea loc la sediul Reprezentanței CE, str. Vasile Lascăr 31, etaj 1, București.

Detalii >>>

Masa rotundă “Reducerea sărăciei și a riscului de excluziune socială în satele României prin Programul Național de Dezvoltare Rurală 2014-2020″

13 martie 2015

Reprezentanța Comisiei Europene în România a organizat masa rotundă “Reducerea sărăciei și a riscului de excluziune socială în satele României prin Programul Național de Dezvoltare Rurală 2014-2020”.

La eveniment a participat comisarul european pentru Agricultură și Dezvoltare Rurală, Phil Hogan.

Evenimentul a avut loc în data de vineri, 13 martie 2015, începând cu ora 13.30, la Reprezentanța Comisiei Europene, etajul 1, sala Titulescu, (Str. Vasile Lascăr nr. 31).

Eveniment de informare cu privire la programele CE de finanțare în domeniul judiciar

 19 septembrie 2014

Reprezentanța Comisiei Europene în România organizează evenimentul de informare cu privire la programele CE de finanțare în domeniul judiciar „Justiție” și, respectiv, „Drepturi, egalitate și cetățenie”. Evenimentul va avea loc în data de 19 septembrie 2014, începând cu ora 10:00, la sediul său din Str. Vasile Lascăr, nr. 31, București.

Detalii >>>

Conferința „Strategia Europa 2020 în România – priorități și resurse”

4 iunie 2014

Reprezentanța Comisiei Europene în România organizează conferința “Strategia Europa 2020 în România – priorități și resurse”. Evenimentul va avea loc în data de 4 iunie 2014, începând cu ora 9:00, la Centrul de Conferințe al Institutului Național de Statistică din București.

Detalii >>>

Masa rotundă: „O Europă deschisă și sigură: transformarea obiectivelor în realitate”

28 mai 2014

Reprezentanța Comisiei Europene în România organizează masa rotundă „O Europă deschisă și sigură: transformarea obiectivelor în realitate”. Evenimentul va avea loc în data de 28 mai 2014, începând cu ora 10:00, la sediul său din Str. Vasile Lascăr, nr. 31, București.

Detalii >>>

Conferința „După zece ani…”

15 aprilie 2014

Reprezentanța Comisiei Europene în România organizează conferința „Dupa zece ani…”. Evenimentul va avea loc în data de 15 aprilie 2014, începând cu ora 9:30, la Hotel Howard Johnson Grand Plaza (sala Platinum) din București.

Detalii >>>

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: