România a rămas în urmă în ceea ce privește prevenirea generării de deșeuri

Deșeuri: Aviz motivat pentru România

26/05/2016

Comisia Europeană îndeamnă România să elaboreze planuri de prevenire a generării de deșeuri și de gestionare a acestora în conformitate cu obiectivele legislației UE în domeniu (Directiva 2008/98/CE) și aleeconomiei circulare. Aceste planuri constituie o condiție prealabilă pentru utilizarea fondurilor UE 2014-2020.

Planurile și programele au drept scop reducerea impactului deșeurilor asupra sănătății umane și asupra mediului, precum și utilizarea mai eficientă a resurselor în întreaga UE.

România a avut un plan de gestionare a deșeurilor pentru perioada 2003-2013, dar acesta nu a fost revizuit, prelungit sau înlocuit pentru perioada următoare.

De asemenea, România a rămas în urmă în ceea ce privește prevenirea generării de deșeuri: încă din decembrie 2013 ar fi trebuit adoptate planuri privind reducerea deșeurilor generate la sursă, prin tehnici ameliorate de fabricație sau prin eforturi de stimulare a cererii de produse mai ecologice, cu mai puține ambalaje.

Prin urmare, Comisia a transmis un aviz motivat României. Dacă aceasta nu ia măsuri în termen de două luni, Comisia poate sesiza Curtea de Justiție a UE cu privire la acest caz.

Persoane de contact pentru presă:

Alexander WINTERSTEIN (+32 2 299 32 65)

Uldis ŠALAJEVS (+32 2 296 75 60)

Întrebări din partea publicului larg:

Europe Direct la numărul de telefon 00 800 67 89 10 11 sau prin email

Pagini Utile

One Response to România a rămas în urmă în ceea ce privește prevenirea generării de deșeuri

  1. […] – See more at: România a rămas în urmă în ceea ce privește prevenirea generării de deșeuri | Europedirect B… […]

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: