Întreabă-l pe Comisarul european pentru tineret, Tibor Navracsics

Comisarul european pentru tineret, Tibor Navracsics, dorește să ajute cât mai mulți tineri să se implice în comunitățile din care fac parte prin acțiuni de voluntariat și de alt tip. Recent, oficialul european a participat la dezbateri în direct sau on-line pe marginea unor aspecte de interes general, dar ar dori să cunoască opiniile cât mai multor tineri din toată Europa.

Comisarul Navracsics dorește să afle de la tine ce s-ar putea face pentru a-i ajuta pe tineri să se implice mai mult în viața comunităților lor.

Tibor Navracsics și echipa sa vor folosi ideile tale pentru a influența politicile și practicile naționale și europene.

Discuțiile sale cu tinerii și studiile mai formale în domeniu au scos în evidență principalele aspecte care îi descurajează pe tineri să se implice în acțiuni de voluntariat și în alte activități specifice:

  • lipsa motivației și a informațiilor privind începerea unei acțiuni de voluntariat
  • prea puține modele care să îi inspire pe tineri
  • informații insuficiente despre posibilitățile și proiectele disponibile
  • costuri de participare prea ridicate
  • recunoașterea insuficientă a eforturilor depuse
  • acceptarea de către prea puțini potențiali angajatori a noilor competențe dobândite ca urmare a participării la programe de voluntariat.

Vrem să știm ce crezi că s-ar putea face pentru a reduce sau elimina aceste obstacole și orice alte bariere care îi împiedică pe tineri să se implice în viața comunității.

Răspunde cu atenție la fiecare întrebare și adaugă propriile idei și sugestii.

Așteptăm cu nerăbdare să aflăm care este opinia ta!

Ulterior, te invităm să evaluezi toate propunerile prezentate, pentru a ne ajuta să înțelegem care sunt cele mai importante pentru tine.

Dacă vrei să fii la curent cu evoluția acestei consultări, urmărește-ne pe Facebook și pe Twitter.

De asemenea, îți putem transmite notificări și prin e-mail, dacă introduci adresa după ce postezi o idee sau o sugestie (acest lucru nu este obligatoriu – postarea ta va fi păstrată în siguranță chiar dacă decizi să nu ne comunici adresa de e-mail).

Îți mulțumim pentru participare!

participă

Dorim să ne transmiți ideile și observațiile tale cu privire la întrebările de mai jos. Fă clic pe întrebări pentru a trimite sugestii și comentarii și pentru a vedea ce au postat ceilalți.

toate întrebările

1

TRANSMITE-NE OPINIA TA

Cum putem încuraja implicarea cât mai multor tineri, din toate categoriile sociale?

Ce se poate face pentru a motiva cât mai mulți tineri să se implice în viața comunității pentru prima dată? Cum putem schimba atitudinile tinerilor pentru a-i face mai receptivi și mai dornici să se implice în acțiuni de voluntariat sau de altă natură? Cine ar trebui să își asume responsabilitatea în acest sens – tinerii înșiși, școlile, universitățile, ONG-urile, administrațiile locale, angajatorii, guvernele naționale, Comisia Europeană etc.?

2

TRANSMITE-NE OPINIA TA

Cum ar trebui să îi informăm pe tineri în legătură cu oportunitățile de participare?

Tinerii au la dispoziție numeroase modalități de implicare și multe organizații au nevoie de tineri care doresc să participe la acțiuni de voluntariat. Cum putem facilita accesul tinerilor la proiecte și organizații care ar putea să îi intereseze? Care sunt cele mai bune modalități de a le comunica informațiile existente?

3

TRANSMITE-NE OPINIA TA

Cum putem să ne asigurăm că tinerii sunt apreciați pentru munca depusă în cadrul comunității?

Implicarea în acțiuni de voluntariat și de alt tip poate fi laborioasă și de durată, dar este, de asemenea, o modalitate foarte eficientă de a dobândi noi competențe care le pot fi utile tinerilor atunci când își caută un loc de muncă sau când vor să se înscrie la universitate. Cum ne putem asigura că tinerii sunt apreciați pentru eforturile lor? Ce trebuie făcut pentru a garanta că angajatorii și alte entități implicate înțeleg și recunosc pe deplin noile competențe pe care tinerii le obțin pe parcursul activităților de voluntariat?

4

TRANSMITE-NE OPINIA TA

Ce altceva s-ar putea face pentru a facilita implicarea tinerilor?

Întrebările anterioare s-au referit la motivare, informare și apreciere. Ce alte schimbări s-ar mai putea face pentru a permite unui număr mai mare de tineri să se implice în comunitățile lor? De exemplu, au toți tinerii resursele necesare pentru a-și permite să participe la proiecte? Sau își pot sacrifica o parte din timpul de studii/de muncă pentru a deveni voluntari? Există aspecte legate de asigurările de sănătate/sistemele de securitate socială care îi împiedică pe tineri să se implice? Mai ai și alte idei? Nu ezita să ni le transmiți!

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: