Inițiativa Voluntarii UE pentru ajutor umanitar

Voluntarii UE în acțiune

Primele oportunități de participare în cadrul inițiativei Voluntarii UE pentru ajutor umanitar au fost publicate marți, 2 august, ele urmând să fie actualizate pe întreg parcursul verii, în platforma on-line dedicată. Voluntarii selectați, inclusiv din România, se vor deplasa în regiunile afectate de dezastre spre finalul anului 2016, după participarea într-un temeinic program de pregătire.

Voluntariat umanitar în regiunile afectate de dezastre
Christos Stylianides, comisarul european pentru ajutor umanitar și gestionarea crizelor, a declarat: „Sunt foarte bucuros să anunț faptul că vom vedea în curând voluntarii Uniunii pe teren, lucrând împreună cu comunitățile locale pentru o mai bună pregătire în fața dezastrelor. Inițiativa Voluntarii UE pentru ajutor umanitar transformă solidaritatea europeană în realitate, ajutând astfel persoanele afectate de dezastre din întreaga lume.”
Inițiativa se adresează cetățenilor UE și oferă oportunități pentru voluntarii debutanți sau cu experiență, cu vârsta minimă de 18 ani. Sunt căutați cu precădere voluntari cu experiență în diverse domenii, precum: științe politice, inginerie, economie, științe sociale, contabilitate și educație. Voluntarii UE pentru ajutor umanitar nu vor fi plasați în zone care se confruntă cu situații acute de criză. Ei vor lucra în colaborare cu comunitățile locale pentru a oferi sprijin practic în proiecte umanitare.
Persoane de contact pentru presă:
Maja KOCIJANCIC (+32 2 298 65 70)
Daniel PUGLISI (+32 2 296 91 40)
Întrebări din partea publicului larg:
Europe Direct la numărul de telefon 00 800 67 89 10 11 sau prin email

Pagini Utile

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: