Chestionar de opinie – Președintelui Jean-Claude Juncker privind starea Uniunii 2016

Centrul Europe Direct Botoșani – Chestionar

Nume și prenume………………………………………………..vârsta……..ocupația……………………………

 

Vă rugăm să evaluați importanța următoarelor  mesajele cheie din discursul Președintelui Jean-Claude Juncker privind starea  Uniunii 2016. Notați cu x în spațiul căsuțelor aferente, în funcție de importanța pe care o acordați mesajului: pentru Botoșani, pentru România și respectiv pentru Europa .

Unitate și armonie în Europa Pentru Botoșani Pentru România Pentru Europa

„Europa nu poate funcționa decât dacă lucrăm pentru unitate și armonie  și să uităm rivalitatea dintre competențe și instituții. Numai atunci Europa va fi mai mult decât suma părților sale”. „Națiunile europene trebuie să apere rațiunea pentru unitate. Nimeni nu poate face acest lucru pentru ele.””Marile națiuni democratice ale Europei nu trebuie să se îndoaie la vânturile populismului. Europa nu trebuie să se plece în fața terorismului. Nu, statele membre trebuie să construiască o Europă care protejează.”

Păstrarea modului de viață european

Liberă circulație:  Pentru Botoșani Pentru România Pentru Europa

„Noi , europenii, nu putem accepta muncitorii polonezi hărțuiți, bătuți sau chiar uciși pe străzile din Harlow. Libera circulație a lucrătorilor este, la fel de mult, o valoare europeană comună în lupta împotriva discriminării și rasismului.”.

Valoarea vieții umane :  Pentru Botoșani Pentru România Pentru Europa

„Noi , europenii, ne poziționăm ferm împotriva pedepsei cu moartea. Pentru că noi credem și  respectăm valoarea vieții umane.”.

Comerț: ” Pentru Botoșani Pentru România Pentru Europa

Acordul comercial UE-Canada este cea mai buna si cea mai progresiva afacere pe care  UE a negociat-o vreodată. Voi lucra cu voi și cu toate statele membre  pentru a vedea acest acord ratificat cât mai curând posibil.”

Protecția datelor:  Pentru Botoșani Pentru România Pentru Europa

„Europenilor nu le plac dronele aeriene care să înregistreze fiecare mișcare a lor, sau companiile care depozitează  fiecare click al mouse – ul în memorie. În Europa, viața privată contează Aceasta este o chestiune de demnitate umană…”

Detașarea lucrătorilor:  Pentru Botoșani Pentru România Pentru Europa

„Lucrătorii ar trebui să primească același salariu pentru aceeași muncă în același loc. Europa nu este Vestul Sălbatic, este economie socială de piață.”.

Concurență:  Pentru Botoșani Pentru România Pentru Europa

”  In Europa, consumatorii sunt protejați împotriva cartelurilor și a abuzurilor practicate  de către companiile puternice.  În Europa nu acceptăm ca aceste companii puternice să obtină, prin metode   ilegale, pe  ușa din spate anumite scutiri cu privire la impozitele lor.  Comisia veghează asupra unei stări de  corectitudine aceasta este latura socială a dreptului concurenței „.

Sectorul agricol :  Pentru Botoșani Pentru RomâniaPentru Europa

„Comisia va fi  întotdeauna alături de  agricultorii noștri, mai ales atunci când aceștia trec prin momente dificile , cum este cazul în prezent,  pentru că nu voi accepta ca laptele să fie  mai ieftin decât apa.”.

Drepturile autorilor: Pentru Botoșani Pentru România Pentru Europa

 „Vreau ca jurnaliștii, editorii și autorii să fie plătiți în mod echitabil pentru munca lor, fie că este făcută în studiouri sau la domiciliu, fie că produsele lor creative sunt difuzate online sau offline, indiferent dacă acest conținut  este publicat printr – o mașină de copiat sau printr-un  hyperlink pe web . „

Conectivitate la Internet: Pentru Botoșani Pentru România Pentru Europa

 „Ne propunem de  astăzi să echipăm fiecare sat european și  fiecare oraș , cu acces gratuit la internet wireless în jurul principalelor centre ale vieții publice până în 2020.”

Investiții și locuri de muncă:  Pentru Botoșani Pentru România Pentru Europa

” Europa trebuie să investească puternic în tinerețea sa, în locuri de muncă , în  start-up-uri. Astăzi, ne propunem dublarea duratei Fondului european pentru investiții strategice  dublarea capacitatății sale financiare.””Eu nu pot și nu voi accepta faptul că, Generația Y Mileniului, ar putea fi, în 70 de ani, prima generație  mai săracă decât părinții lor.”

Solidaritate voluntară:  Pentru Botoșani Pentru România Pentru Europa

„Solidaritatea este liantul care ține Uniunea noastră unită , dar , de asemenea , știu că solidaritatea trebuie să fie voluntară. Trebuie să vină din inimă, nu poate fi forțată….”

Gestionarea Migrației:  Pentru Botoșani Pentru România Pentru Europa

„Astăzi lansăm un plan de investiții ambițios pentru Africa și țările din  vecinătate , care are potențialul de a mobiliza 44 miliarde € în investiții și poate ajunge până la 88 de miliarde € în cazul în care statele membre urmează pas cu pas  noul plan de investitii pentru Africa. Acest program de  vecinătate va oferi un punct de susținere pentru cei care altfel ar fi împinși să ia calea unor călătorii periculoase în căutarea unei vieți mai bune. „

O Europă care apără și se apără Pentru Botoșani Pentru România Pentru Europa

Toleranță și fermitate antiterorism:  Pentru Botoșani Pentru România Pentru Europa

„Așa cum am stat umăr la umăr în durere, așa că trebuie să fim uniți în răspunsul nostru”.

„În fața celei  mai grele provocări  a umanității trebuie să rămânem fideli valorilor noastre, pentru noi înșine. Și iată ceea ce suntem: societăți democratice, societăți pluraliste, deschise și tolerante. Dar toleranța nu poate veni cu prețul securității noastre.”

Securitate:  Pentru Botoșani Pentru România Pentru Europa

” Ne vom apăra granițele noastre cu noua frontieră europeană și Paza de coasta. Vreau să văd cel puțin 200 de polițiști de frontieră forțe suplimentare și 50 de vehicule suplimentare desfășurate la frontierele externe ale Bulgariei, începând cu luna octombrie.”

Europa globală: Pentru Botoșani Pentru România Pentru Europa  

„Europa nu mai poate permite la nesfârșit să  se susțină pe puterea militară a altora .”

„Pentru ca o apărare europeană să fie puternică, industria europeană de apărare trebuie să inoveze. De aceea, vom propune și vom impulsiona, înainte de sfârșitul anului, constituirea unui fond european de apărare, de cercetare și inovare.”

Strategia europeană privind Siria  Pentru Botoșani Pentru RomâniaPentru Europa

„Federica Mogherini, Înalt Reprezentant nostru și  vicepreședinte,  face o treabă fantastică , dar ea trebuie să devină ministrul nostru european de externe , prin intermediul căruia toate serviciile diplomatice, ale țărilor mari și mici deopotrivă, să-și unească forțele lor. Astfel se va realiza o pârghie eficientă  în cadrul negocierilor internaționale. De aceea ,adresez  astăzi îndemnul pentru o strategie europeană pentru Siria „.

O Uniune apărării Pentru Botoșani Pentru România Pentru Europa :

 … „Europa are nevoie să se întărească. Nicăieri nu este acest lucru mai adevărat decât în politica noastră de apărare. Tratatul de la Lisabona permite statelor membre care doresc, să pună în comun capacitățile de apărare, sub forma unei cooperări structurate permanente. Cred că timpul pentru a face uz de această posibilitate este acum „.

O Europă  responsabilă Pentru Botoșani Pentru România Pentru Europa

” Europa poate fi construită numai cu statele membre, niciodată împotriva lor.”

Motivele dumneavoastră pentru care considerați că aveți nevoi de Uniunea Europeană:  pentru a garanta pacea si democratia   pentru securitatea popoarelor noastre    pentru a  trăi mai bine pentru a studia   a munci   a ne misca    a prospera liber pe continent    a beneficia de bogatul patrimoniu cultural bogat european alte motive…………………………………………………………………

nu, nu avem nevoie de Uniunea Europeană

Vă mulțumim pentru completarea chestionarului!

http://apcbotosani.ro/2016/09/14/presedintele-comisiei-europene-jean-claude-juncker-discursul-despre-starea-uniunii-europene-2016/

http://apcbotosani.ro/2016/09/14/jean-claude-junckerdiscursul-anual-privind-starea-uniunii-europene-2016-limba-romana/

2 Responses to Chestionar de opinie – Președintelui Jean-Claude Juncker privind starea Uniunii 2016

  1. […] Juncker privind starea Uniunii   Centrul Europe Direct Botoşani a lansat și în anul 2016 un Chestionar de opinie 2016 în rândul botoşănenilor apoi   a organizat 4  dezbateri şi discuţii în focus-grupuri […]

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: