Ziua Francofoniei 2017 la Botoșani

Dansul elevilor francofoni:

Clip video al evenimentului:

Ieri, la Școala Gimnazială Nr. 6 „Grigore Antipa”, Botoșani a fost marcată Ziua Francofoniei, la Francofête . Elevi din mai multe clase ale școlii pasionați de limba franceză și îndrumați de doamnele profesoare Mihaela Barbacaru și Dorina Măntăluță au participat la un eveniment educativ – cultural presărat cu multe momente inedite interactive.
Doamna profesoară Mihaela Barbacaru a oferit, pentru început o serie de proiecții video în care elevii au trebuit să recunoască locuri și personaje celebre din Franța și țările de limbă franceză iar în final au cântat împreună un refren vesel și antrenant.
Un grup de elevi a intepretat cu mult talent o melodie dinamică – On Ecrit Sur Les Murs . Apoi participanții au dat curs invitației formulate de colegi de-ai lor să se alăture într-un dans sportiv în care indicațiile erau oferite verbal în limba franceză. Un puști de clasa a V-a a recitat cu multă sensibilitate o poezie tristă despre un cățel necăjit. Două eleve cu premii la Olimpiada de limba franceză și-au prezentat rezultatele și au fost răsplătițe de Centrul Europe Direct cu câte un rucsac din partea Reprezentanța Comisiei Europene în România.
Radu Căjvăneanu, coordonatorul Centrului Europe Direct a lăudat prestația elevilor remarcând spontaneitatea și naturalețea participanților. În contextul aniversărilor din anul 2017: 10 ani de la aderarea României la Uniunea Europeană, cea de-a 30-a aniversare a programului Erasmus și 60 de ani de la Tratatul de la Roma el a prezentat limba franceză ca o limbă oficială a Uniunii Europene care oferă perspective solide pentru o bună înțelegere cu prieteni din alte țări europene (și nu numai) cât și pentru o carieră de succes.
Au fost evocați profesori botoșăneni care, în anii întunecați ai comunismului, au știut să cultive în rândul elevilor dragostea pentru limba franceză: Luiza Andrieș, Virginia Motelică.
Pe holurile școlii a fost actualizată special o interesantă expoziție cu activitatea instituției în domeniul proiectelor europene și a studiului limbilor străine. Centrul Europe Direct a împărțit tuturor participanților publicații proprii și de la Comisia Europeană.

Apariții presa locală:

http://www.monitorulbt.ro/Stiri/Ultima%20ora/2017-03-24/LOCAL%3A+Elevi+si+profesori+de+la+Scoala+Grigore+Antipa+au+sarbatorit++Ziua+Francofoniei+.html

http://www.ziarebotosani.ro/invatamant/ziua-francofoniei-sarbatorita-la-scoala-gimnaziala-nr-6-grigore-antipa-botosani

http://actualitateabotosaneana.ro/ziua-francofoniei-2017-la-botosani/

 

LOCAL | Ziua Fracofoniei 2017 la Botoșani

One Response to Ziua Francofoniei 2017 la Botoșani

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: