Noutăți pe Portalul EURES: peste 1 400 000 de posturi vacante

EURES & YOU - Your source of news from the EURES network

03 | 2017

Europa vă aşteaptă!

EURES & YOU vă oferă lunar o selecţie de articole publicate pe portalul EURES al mobilităţii pentru ocuparea forţei de muncă. Citiţi relatările unor solicitanţi de locuri de muncă şi angajatori care au beneficiat de avantajele mobilităţii europene. Începeţi aventura europeană chiar azi!

Un nou post în Austria deschide orizonturile unei slovene aflate în căutarea unui loc de muncă

Ana-Marija Vratanar, originară dintr-un mic sat din Slovenia, își căuta de ceva vreme un loc de muncă bun în regiunea în care locuia atunci când a descoperit o ofertă de post vacant care i-a stârnit curiozitatea. Agenția locală pentru ocuparea forței de muncă promova o poziție într-un hotel din Austria care era administrat de o familie. „Mi-am zis, de ce nu?” Așa că a luat legătura cu consilierul EURES Žarko Markovič, care lucrează în Ljubljana.

→Continuare

One-Stop Shop înlesnește accesul la locuri de muncă pentru solicitanții transfrontalieri

Activitate intensă la EURES-T Rinul Superior. Biroul acoperă patru regiuni din Germania, Franța și Elveția, își desfășoară activitatea în franceză și germană și oferă servicii pentru aproape 100 000 de lucrători transfrontalieri. Având în vedere întinderea zonei pe care o acoperă – precum și multitudinea de evenimente, ateliere și activități care au loc tot timpul – consilierii EURES sunt mereu ocupați. Pentru a accelera întregul proces, EURES-T Rinul Superior a lansat programul One-Stop Shop.

→Continuare

O excursie prin Finlanda răspândește mesajul mobilității forței de muncă a UE printre angajatori

Cu un microbuz în dotare și înarmată cu gustări ușoare, Taina Tuovinen, consilier EURES, a petrecut recent mai multe zile străbătând în lung și-n lat Satakunta, o regiune din sud-vestul Finlandei. Scopul a fost să explice companiilor locale cu personal străin felul în care le poate sprijini EURES Finlanda, în special prin cursuri de limbă finlandeză și suedeză.

→Continuare

5 sfaturi utile pentru asigurarea eficienței platformelor sociale pentru propria organizație

Platformele de comunicare sociale reprezintă un instrument excelent pentru întreprinderi, dar simplul fapt de a avea un cont de Facebook sau Twitter nu mai este suficient pentru a vă distinge de ceilalți. Modul în care utilizați platformele sociale se corelează din ce în ce mai mult cu succesul, mai ales în condițiile unei intensificări a digitalizării la nivelul majorității categoriilor de public vizate.

→Continuare

EURES este o reţea de servicii publice de ocupare a forţei de muncă din Spaţiul Economic European şi din Elveţia care oferă servicii de plasare a forţei muncă pentru solicitanţii de locuri de muncă şi pentru angajatori. Pe portalul EURES sunt înregistrate deja peste 1 400 000 de posturi vacante şi 1 100 000 de CV-uri.

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: