„Europa in regiunea mea”: la ”vânătoare” de proiecte

https://ec.europa.eu/romania/sites/romania/files/styles/homepage_thumbs/public/img/news/header_dgregio_2k16.jpg?itok=Sh3CL9Se

Europa in regiunea mea’: descopera, participa si castiga excursii in intreaga Europa!

Editia din acest an a campaniei Comisiei Europene „Europa in regiunea mea”, o initiativa a comisarului european pentru politica regionala, Corina Cretu, a fost lansata marti, 2 mai, in intreaga Uniune Europeana si ne invita pe toti sa descoperim proiectele europene de succes din vecinatatea noastra, prin intermediul a patru initiative diferite.

Astfel, in perioada 2 mai – 14 iunie, cei interesati pot participa la o vanatoare in cadrul careia mii de proiecte din UE isi deschid usile si isi spun povestea. Totodata, un concurs de fotografii si un concurs de blogging , care se desfasoara ambele intre 2 mai si 28 august, invita publicul sa viziteze proiectele de succes realizate cu fonduri europene si sa distribuie imagini si experiente prin intermediul retelelor sociale. Nu in ultimul rand, Comisia Europeana a lansat o harta interactiva a proiectelor care organizeaza evenimente de tipul „Ziua portilor deschise” , care va fi activa pe toata durata campaniei, si cu ajutorul careia oricine poate gasi un proiect interesant chiar in propria vecinatate.

 Comisarul pentru politica regionala, Corina Cretu, a declarat: „Deschideti ochii si veti vedea ca politica de coeziune a UE este peste tot in jurul vostru, incercand sa conduca lucrurile catre o mai buna calitate a vietii in regiunea si orasul dumneavoastra. Exista atat de multe povesti de succes in jurul nostru si toata lumea trebuie sa si-o spuna pe a lui. Nu doar noi, in institutiile UE, dar si statele membre, autoritatile locale si oamenii, cei care si-au gasit un loc de munca, sau care au beneficiat de o oportunitate de formare profesionala ori de acces la internet in banda larga, datorita politicii de coeziune.”

 Pagini utile: Campania „Europa în regiunea mea

 Sursa: Comisia Europeana

 Constantin Amarinei

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: