Stagii de cercetare la Ipotesti

Memorialul Ipoteşti – Centrul Naţional de Studii Mihai Eminescu, instituţie al cărei principal obiectiv este cercetarea şi promovarea operei eminesciene, dar şi a poeziei şi criticii literare româneşti, oferă, anual, 1-5 stagii de cercetare a operei eminesciene.

Stagiul este destinat studenţilor, masteranzilor, doctoranzilor, profesorilor şi cercetătorilor români şi străini, indiferent dacă locuiesc în ţară sau în străinătate, care îşi propun să cerceteze opera eminesciană, şi se acordă pentru interpretarea critică a operei eminesciene, elaborarea de studii asupra vieţii şi operei lui Mihai Eminescu, elaborarea de studii asupra eminescologiei, elaborarea de ediţii relevante din creaţia eminesciană sau a eminescologiei.

Stagiul constă în acoperirea cheltuielilor de cazare la Memorialul Ipoteşti; accesul la Biblioteca Naţională de Poezie ”Mihai Eminescu” şi la Biblioteca Judeţeană ”Mihai Eminescu” Botoşani; abonament de transport pentru deplasarea, pe o perioadă de o lună, pe traseul Botoşani – Ipoteşti / Ipoteşti – Botoşani.

Solicitările de participare  la concursul de acordare a stagiului se depun prin poştă în perioada 16 mai – 16 iunie 2017 de către candidaţi la Memorialul Ipoteşti – Centrul Naţional de Studii Mihai Eminescu, Str. Mihai Eminescu nr. 19, sat Ipoteşti, comuna Mihai Eminescu, judeţul Botoşani, cod 717253, sau prin e-mail (format PDF) la adresa: bursecercetareipotesti@gmail.com.

Pentru detalii suplimentare, a se vedea: Regulamentul de acordare a stagiilor de cercetare pe site-ul www.eminescuipotesti.ro  sau la telefoanele: 0729887513; 0729887515.

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: