Investiţiile în turism au prevăzute 101 milioane de euro din Fondul european de dezvoltare regională

Întâlnirea comisarului european Corina Crețu cu ministrul turismului din România, Mircea Dobre

Comisarul european Corina Crețu și ministrul turismului Mircea Dobre

©

Marți, 26 septembrie, în cadrul unei întâlniri la Bruxelles, comisarul european pentru politică regională, Corina Crețu, şi ministrul turismului din România, Mircea Dobre, au discutat despre proiectele cu finanţare europeană din sectorul relevant. Cei doi înalţi oficiali au subliniat potenţialul acestuia de a facilita creşterea economică în regiunile mai puţin dezvoltate.

Comisarul european Corina Creţu a declarat: „Sectorul turismului poate contribui semnificativ la creşterea economică a țării și, în special, la dezvoltarea regiunilor și ocuparea forței de muncă în acesteaInvestiţiile în turism au prevăzute 101 milioane de euro din Fondul european de dezvoltare regională. Un sfert din fondurile alocate acestui domeniu au fost atrase până acum.”

27/09/2017

România prezintă un potenţial major de creştere mai ales în domeniul serviciilor de turism locale. În cadrul întâlnirii, înaltul oficial european a încurajat integrarea acestora în strategiile de dezvoltare durabilă și de specializare inteligentă la nivel local și regional.

Încurajăm regiunile mai puţin dezvoltate să mizeze pe investiţiile în turism ca parte a strategiilor de dezvoltare. Implementate în mod inteligent, ţinând cont de atuurile locale, astfel de investiţii realizate cu fonduri europene pot duce la dezvoltarea altor sectoare şi a economiei per ansamblu. Investițiile în turism trebuie să fie adaptate condițiilor locale specifice, de exemplu ca parte a strategiilor de regenerare urbană sau de specializare inteligentă”, a adăugat Corina Creţu.

Turismul reprezintă un sector transversal și implică o mare diversitate de servicii și profesii. Acesta poate beneficia de investiții în domenii precum eficiența energetică, protecția mediului, dezvoltarea mediului de afaceri și ocuparea forței de muncă.

Context

România beneficiază de o alocare de peste 22 de miliarde de euro în cadrul politicii de coeziune pentru perioada 2014–2020.

Investiţiile în turism au prevăzute 101 milioane de euro din Fondul european de dezvoltare regională. Astfel, în această perioadă se are în vedere:

  • atingerea unui număr de aproape 0,5 milioane de angajaţi în staţiunile turistice;
  • creșterea cu 10.000 a numărului de vizite la obiectivele de patrimoniu cultural şi natural, cât și la atracţiile turistice care beneficiază de finanțare;
  • creşterea cu 10.100 de metri pătraţi a suprafeţei clădirilor şi spaţiilor de turism noi sau reabilitate din staţiunile turistice şi din Delta Dunării.

 

Pagini utile

Portalul de date deschise pentru fondurile ESI 2014-2020

Politica de coeziune în Romania 2014-2020Căutați traducerile disponibile pentru linkul precedentEN•••

Twitter: @EU_Regional(link is external)@CorinaCretuEU(link is external)#ESIFunds

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: