Întrunire publică GAL Botoșani pentru viitor: prioritățile comisiei sunt și priorități ale botoșănenilor

 

 

 

O nouă întrunire publică a avut loc, vineri, 17 noiembrie, în cadrul activităților derulate în proiectul “Un nou început – GAL – Botoșani – Sprijin pentru dezvoltarea unei strategii locale durabile”.
De data aceasta, la Cantina socială a Parohiei Sfântul Ilie, au fost prezente 50 de persoane, mai bine de jumătate tineri din clasele terminale, din rândul elevilor de la Liceul Tehnologic ”Petru Rareș”. Ei au venit însoțiți de prof. Mioara Mirela Ștefănescu, plasându-și activitatea în cadrul ”Săptămânii Educației Globale 2017”, tema „Lumea mea depinde de noi”
Întrunirea a avut drept scop identificarea nevoilor pe care le are orașul la ora actuală, văzute de cetățenii municipiului. Prezentarea numeroaselor activități desfășurate pe parcursul lunilor octombrie-noiembrie și o sinteză a sutelor de idei colectate până în prezent a fost făcută de Raluca Bălășcău, managerul de proiect.
La întrunirea de vineri, reprezentantul Centrului Europe Direct Botoșani, Radu Căjvăneanu, a dorit să cunoască modul în care ideile exprimate de botoșăneni vin în concordanță cu prioritățile de comunicare ale Comisiei Europene : locuri de muncă, investiții și dezvoltare, piața digitală unică, energie și dezvoltare durabilă, piață internă integrată, drepturi fundamentale, migrație și azil, justiție, schimbări democratice. După cum a rezultat din discuții, multe dintre prioritățile Comisiei, reluate și de Președintele acesteia, Jean Claude Juncker, în Discursul privind starea Uniunii 2017, sunt și priorități ale botoșănenilor. Fie că vorbim despre necesitatea unor investiții care să creeze noi locuri de muncă în această zonă mai puțin dezvoltată, sprijin pentru micii întreprinzători, creșterea accesului gratuit la Internet, eficientizarea energetică a blocurilor, dreptul la o justiție echitabilă, dreptul la sănătate și protecție socială.
Tinerii prezenți s-au arătat interesați de subiecte privind agricultura, în condițiile în care liceul pe care ei îl urmează are profil agricol. Nu puțini au fost cei care s-au arătat curioși de posibilitățile pe care le au de a-și deschide propria firmă în domeniul agricol, odată ce vor termina studiile liceale.
În proiectul “Un nou început – GAL – Botoșani – Sprijin pentru dezvoltarea unei strategii locale durabile” se urmărește atragerea unei sume de 7 milioane de euro pentru Botoșani, facilitatori pe proiect, în afară de Europe Direct Botoșani, mai sunt Asociația Buzzmedia și Agenția de Dezvoltare Comunitară Interactivă.
Astfel de activități au mai avut loc luna aceasta, deoarece luna noiembrie a constituit și programul de animare al proiectului amintit.

 

Album foto: http://business.facebook.com/media/set/?set=a.10154822561767016.1073741942.347075307015&type=1&l=de78eb2916

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: