Comisarul european Phil Hogan pledează pentru digitalizarea agriculturii europene

Pentru fiecare dintre aceste puncte, programul de lucru solicită propuneri de propuneri cu ambiție reală și mijloace: mingea este acum în instanța dvs. Vă urez bun venit în dezvoltarea propunerilor dvs. și aștept cu nerăbdare rezultatele.

 În concluzie, doamnelor și domnilor, am făcut multe, dar trebuie să facem mai mult. Deși nu pot intra în acest moment, pot să vă spun că intenționăm să acordăm un rol important cercetării și inovării în cadrul politicii agricole comune după 2020 . Aceasta include, desigur, un rol foarte important pentru digitizare în viitoarea PAC.

 Tehnologiile digitale permit salturi mari în performanța economică și de mediu, însă absorbția noilor tehnologii rămâne mult sub așteptări, iar situația este foarte variabilă de la o țară la alta.

 Trebuie să abordăm urgent aceste lacune și să ne asigurăm că toată lumea, inclusiv fermierii mici și mijlocii, poate avea acces la tehnologie și poate beneficia de aceasta.

De asemenea, trebuie să profităm de oportunitățile oferite de tehnologiile digitale pentru a conecta întreprinderile, producătorii, consumatorii și oamenii de știință de-a lungul lanțurilor de valori.

 Numai sinergiile mai puternice dintre politica agricolă comună, cercetarea și inovarea și piața unică digitală ne vor permite să reușim în viitor. Sunt încrezător că împreună putem face acest lucru și vreau să adaug că sunt foarte norocos să am colegi de comisie precum Carlos Moedas și Mariya Gabriel în această privință.

 Apreciez foarte mult abordarea lor constructivă de a crea sinergii mai mari între agricultură, cercetare, inovare și agenda digitală; și salut angajamentul lor față de furnizarea de servicii mai bune pentru comunitățile noastre rurale, în conformitate cu recomandările Declarației Cork 2 privind „O viață mai bună în zonele rurale”.

 Permiteți-mi să închei prin a vă dori toate o zi foarte fructuos și cele mai bune de noroc în aplicațiile dvs. la apelurile noastre.

 

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: