Jean-Claude Juncker întors de la negocierile cu Regatul Unit

Comisia Europeană – Comunicat de presă
Brexit: Comisia Europeană recomandă Consiliului European că s-au înregistrat  progrese suficiente în negocierile cu Regatul Unit  (articolul 50)

(traducere Google)

.Bruxelles, 8 decembrie 2017

Comisia Europeană a recomandat astăzi Consiliului European (articolul 50) să concluzioneze că s-au înregistrat progrese suficiente în prima etapă a negocierilor în temeiul articolului 50 cu Regatul Unit.

În prezent, Consiliul European (articolul 50) trebuie să decidă la 15 decembrie 2017 dacă au fost făcute progrese suficiente, permițând negocierilor să treacă la faza a doua.

Evaluarea Comisiei se bazează pe un raport comun, convenit de negociatorii Comisiei și guvernului Regatului Unit, care a fost aprobat astăzi de prim-ministrul Theresa May în cadrul unei întâlniri cu președintele Jean-Claude Juncker .

Comisia este mulțumită că s-au realizat progrese suficiente în fiecare dintre cele trei domenii prioritare ale drepturilor cetățenilor, dialogul privind Irlanda / Irlanda de Nord și soluționarea financiară, astfel cum se prevede în Orientările Consiliului European din 29 aprilie 2017 . Negociatorul Comisiei a asigurat că alegerile de viață ale cetățenilor UE care trăiesc în Regatul Unit vor fi protejați. Drepturile cetățenilor UE care trăiesc în Regatul Unit și cetățenii Regatului Unit în UE27 vor rămâne aceleași după ce Regatul Unit a părăsit UE. Comisia sa asigurat, de asemenea, că orice procedură administrativă va fi ieftină și simplă pentru cetățenii UE din Regatul Unit.

În ceea ce privește soluționarea financiară, Regatul Unit a fost de acord că angajamentele asumate de UE28 vor fi onorate de UE28, inclusiv de Regatul Unit.

În ceea ce privește granița dintre Irlanda și Irlanda de Nord, Regatul Unit recunoaște situația unică pe insula Irlanda și și-a asumat angajamente semnificative pentru a evita o frontieră tare.

Detalii complete cu privire la evaluarea Comisiei sunt disponibile în Comunicarea Comisiei privind stadiul progresului negocierilor cu Regatul Unit .

Jean-Claude Juncker , președintele Comisiei Europene, a declarat: „Este o negociere dificilă, dar am făcut deja o primă descoperire. Sunt mulțumit de înțelegerea corectă cu care am ajuns cu Regatul Unit. cu evaluarea noastră, Comisia Europeană și negociatorul nostru șef Michel Barnier sunt pregătiți să înceapă imediat activitatea privind a doua etapă a negocierilor. Voi continua să țin Parlamentul European foarte strâns pe tot parcursul procesului, deoarece Parlamentul European va trebui să ratifice acordul final de retragere. „

Michel Barnier, Negociatorul șef al Comisiei Europene, a declarat: „Evaluarea Comisiei se bazează pe progresele reale și reale realizate în fiecare din cele trei domenii prioritare ale noastre. Prin acceptarea acestor aspecte și soluționarea trecutului putem acum să avansăm și să discutăm relația noastră viitoare, bazată pe încredere și încredere. „

Următorii pași: În cazul în care Consiliul European (articolul 50) consideră că s-au înregistrat progrese suficiente, negociatorii Comisiei Europene și ai Guvernului Regatului Unit vor începe să elaboreze un acord de retragere în baza articolului 50 din Tratatul privind Uniunea Europeană din Raportul comun și rezultatul negocierilor privind alte probleme de retragere. În conformitate cu orientările din 29 aprilie 2017 și odată ce statele membre sunt de acord cu evaluarea Comisiei, Comisia este pregătită să înceapă imediat să acționeze în legătură cu orice eventuală modalitate tranzitorie și să înceapă discuții exploratorii privind relațiile viitoare dintre Uniunea Europeană și Statele Unite Kingdom.

fundal

La 29 martie 2017, Regatul Unit a notificat Consiliului European intenția sa de a se retrage din Uniunea Europeană în conformitate cu articolul 50 din TUE. La 29 aprilie 2017, Consiliul European (articolul 50) a adoptat un set de orientări politice . La 22 mai 2017, Consiliul Afaceri Generale (articolul 50) a autorizat Comisia Europeană să inițieze negocieri cu Regatul Unit și a adoptat directivele privind negocierea ( directivele de negociere).

Negocierile ar trebui finalizate până în toamna anului 2018 pentru a acorda timp pentru acordul de retragere care urmează să fie încheiat de Consiliu după obținerea aprobării Parlamentului European și care urmează să fie aprobat de Regatul Unit în conformitate cu procedurile sale proprii înainte de 29 martie 2019.

Pentru mai multe informatii

Comunicarea Comisiei către Consiliul European (articolul 50)

Raport comun al negociatorilor Uniunii Europene și al guvernului Regatului Unit

Tabelul Tehnic comun UE / Regatul Unit privind drepturile cetățenilor

Orientările Consiliului Europei, 29 aprilie 2017

Directivele de negociere a Consiliului, 22 mai 2017

Concluziile Consiliului European, 20 octombrie 2017

Pentru mai multe informații, consultați pagina noastră web .

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: