Mici ecologiști botoșăneni în vizită la cel mai mare parc integrat de reciclare din Sud -Estul Europei

În vizită la cel mai mare parc integrat de reciclare din S-E Europei

La sfârșitul acestei săptămâni, un grup de copii, cu vârste cuprinse între 7 și 18 ani înscriși la Cercul protecția mediului de la Palatul Copiilor Botoșani, împreună cu părinții, au fost în vizită la Green Group din Buzău.
La Buzău se află cel mai mare parc integrat de reciclare din S-E Europei, Green Group, reunind 6 companii specializate în gestionarea, reciclarea și valorificarea diverselor tipuri de deșeuri, de la PET și alte tipuri de plastice, până la sticlă, echipamente electrice și electronice, becuri, neoane sau baterii.
Educați să aibă un comportament prietenos cu mediul înconjurător, copiii și părinții au fost interesați de drumul deșeurilor, după colectare.
Aici au interacționat cu oamenii care veghează procesele de reciclare care încearcă, cu mari eforturi, să salveze resursele naturale.
– Prin organizarea acestei excursii am încercat să sensibilizăm cât mai mult copiii și părinții cu privire la gestionarea corectă a deșeurilor, de a da un exemplu de bună practică.
A fost și dorim să fie un îndemn pentru colectare selectivă, economie circulară și dezvoltare durabilă, a declarat la finele activității Prof. Cecilia Vicoveanu, îndrumătorul Cercului de protecția mediului.

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: