,,După 30 de ani”, expoziţia personală de sculptură în lemn Ioan ZOBU la Galeriile de Artă ,,Ştefan Luchian” Botoşani

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Muzeul Judeţean Botoşani găzduieşte în perioada 11 – 31 martie 2018, în spaţiul Galeriilor de Artă ,,Ştefan Luchian” Botoşani, expoziţia personală de sculptură în lemn ,,După 30 de ani”, cu lucrări semnate de Ioan ZOBU.

Originar din  Botoșani, absolvent al Școlii Populre de Artă – secția sculptură (în anul 1978), artistul participă în perioada 1974-1984 la multe expoziții de grup și personale, apoi timp de 30 de ani creează numeroase lucrări în lemn, fără însă a le expune.

Anul 2018 reprezintă o revenire în forță a sculptorului, pentru cei ce apreciază sculptura în lemn, artistul începând anul 2018 cu două expoziții personale : la Ateneul din Iași, în perioada 8-31 ianuarie și la Galeria Traian din Iași, între 1-28 februarie

Creațiile sale sunt strâns legate de anumite momente din viață, fiecare lucrare în parte a apărut când a vrut ea și a cuprins cât a putut de bine o părticică din vibrația ce l-a tulburat pe artist, căpătând forma și fața momentului respectiv. Cu teme diferite, fiecare lucrare are un mesaj izvorât din frumusețea și sensibilitatea gândurilor celui care le-a creat.

 

         Vernisajul va avea loc duminică, 11 februarie 2018, ora 12, la Galeriile de Artă ,,Ştefan Luchian” Botoşani (Str. Piaţa Revoluţiei nr. 13, telefon 0231/514197).

Prezintă: istoricul Gheorghe MEDIAN şi muzeograful Ana-Elisabata COŞEREANU.

Program de vizitare:  zilnic  9 – 17

Intrare gratuită.

 

 

Întocmit,

Ana-Elisabeta Coşereanu, muzeograf Secţia de Artă şi Etnografie

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: