Conferinta Economia circulara – Fabrica de viata lunga

http://adrnordest.ro/user/file/news/18/retrace_banner.jpg

Cum sa transformi pierderile in castig, prin economia circulara?

Agentia pentru Dezvoltare Regionala Nord-Est organizeaza conferinta „Economia circulara – Fabrica de viata lunga: Cum sa transformi pierderile in castig, prin economia circulara?” in data de 29 martie 2018, la sediul Rubik Hub, Sala Cloud, din Piatra Neamt (Aleea Tineretului nr. 1, in incinta strandului municipal) conform agendei atasate mai jos.

In calitate de partener in consortiul de implementare a proiectului de cooperare interregionala RETRACE – O abordare sistemica pentru regiuni aflate in tranzitia catre o economie circulara si impreuna cu reprezentanti ai partilor interesate din regiune, am avut oportunitatea de a aprofunda domeniul economiei circulare, bunele practici si modelele functionale existente la nivel european.

 

Initiat de Politehnica din Torino, proiectul RETRACE prezinta o metodologie inovativa privind tranzitia catre economia circulara prin abordarea design-ului sistemic, un concept care presupune colaborarea dintre actorii publici, cei privati si mediul academic pentru conturarea de noi lanturi valorice si modele de afaceri bazate pe valorificarea integrala a resurselor si produselor secundare. Totodata, acest proiect ne-a permis sa analizam situatia actuala, tendintele si modelele din domeniu, precum si solutiile cele mai potrivite pentru a adopta la nivel regional cel mai eficace set de actiuni pentru incurajarea tranzitiei catre o economie circulara.

Avand in vedere importanta pe care eficienta utilizarii resurselor o capata in aceasta noua perioada de programare, temele tratate in cadrul acestui eveniment vor face referire la prioritatile, obiectivele si actiunile de stimulare a economiei circulare la nivel european, cadrul de reglementare national in acest domeniu, exemple de practicare a economiei circulare in Regiunea Nord-Est, precum si pasii pe care ii vizam pentru Regiunea Nord-Est in perioada imediat urmatoare.

Evenimentul reuneste parti interesate in domeniul economiei circulare de la nivel national si regional si constituie o ocazie de stabili noi contacte si relatii de colaborare cu organizatii si persoane cu interese comune, precum si de a discuta solutiile ce pot fi implementate in Romania pentru tranzitia catre economia circulara.

Pentru confirmare participare si informatii suplimentare, persoana de contact din partea ADR Nord-Est este Carmen Fediuc, Expert Birou Cooperare Externa, telefon 0233-218071, e-mail carmen.fediuc@adrnordest.ro.

Agenda conferinta

 

Constantin Amarinei

 

************************************************

Agentia pentru Dezvoltare Regionala Nord-Est

Birou Regional de Informare

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: