Andrei Soldatov: „Un pas care dezvăluie disperarea lui Putin”

Soldatov subliniază faptul că „tentativa de ucidere încalcă toate regulile cunoscute ale jocului în serviciile de securitate. În primul rând, membrii familiei erau întotdeauna de neatins. Un alt tabu a fost acela de a întreprinde ceva împotriva celor grațiati și shimbati. Ei erau lăsati în pace … – spre deosebire de transfugi. Acesta  este motivul pentru care Skripal traia in Anglia sub numele sau real si nu a luat masuri speciale de securitate.

„Nicio agenție de informații nu este interesata de încălcarea regulilor de joc – pentru că a doua zi același lucru se poate întampla și oamenilor tăi. Skripal nu mai poseda informații secrete, asa ca tentativa de asasinat nu poate fi explicata în logica serviciilor speciale. Trebuie sa fi fost o logică diferită …“ – spune expertul.

Andrei Soldatov, expert rus specializat în studierea agențiilor de informații din Rusia, crede ca încercare de asasinare a lui Skripal este o încălcare a unui tabu, contrară logicii serviciilor de securitate. Într-un intreviu acordat Frankfurter Allgemeine Zeitung, el susține că tentativa de asasinat a fost o comandă politică a Kremlinului. „Substanța otrăvitoare, utilizată în tentativa […]

Sursă: Andrei Soldatov: „Un pas care dezvăluie disperarea lui Putin”

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: