Salarizare egală pentru muncă egală – UE asigură salariile și condițiile corecte pentru lucrătorii detașați

  • 11/04/2018
  • 12:04
  • comunicat de presa
  • 186/18
  • Chestiuni sociale
Salarizare egală pentru muncă egală – UE asigură salariile și condițiile corecte pentru lucrătorii detașați

La 11 aprilie 2018, ambasadorii UE au aprobat textul de compromis negociat cu Parlamentul European privind revizuirea directivei privind detașarea lucrătorilor. Adoptarea finală a directivei va veni într-o etapă ulterioară, odată ce legislația a fost votată în Parlament.

Cu acordul de astăzi, UE acordă principiul important al egalității de remunerare pentru munca egală, asigurându-se că toți lucrătorii sunt tratați echitabil în întreaga Uniune. Lucrătorii locali sau detașați care fac același loc de muncă în același loc vor avea aceleași condiții de muncă și de salarizare. Acordul este, de asemenea, echitabil și echilibrat, deoarece contribuie la menținerea liberei prestări a serviciilor.

Biserica Petkov, ministrul muncii și politicii sociale din Bulgaria și președintele Consiliului

Scopul directivei revizuite este de a facilita furnizarea transnațională de servicii, asigurând în același timp o concurență loială și respectarea drepturilor lucrătorilor care sunt angajați într-un stat membru și trimiși temporar în altă instituție de către angajator (lucrătorii detașați).

Mai exact, directiva vizează asigurarea unor salarii echitabile și a unor condiții de concurență echitabile între detașarea și companiile locale din țara gazdă, menținând principiul liberei circulații a serviciilor.

În special, noua directivă prevede următoarele:

  • Remuneration se va aplica de la 1 zi de detașare, astfel încât lucrătorii detașați vor beneficia de aceleași reguli privind remunerarea ca lucrătorii locali ai membru gazdă s Normele privind alocațiile sunt , de asemenea , clarificate.
  • Conceptul de posta pe termen ong este introdus. Aceasta înseamnă că un lucrător va fi considerat postat pe termen lung după 12 luni (cu posibilitatea unei prelungiri de 6 luni care face obiectul unei notificări justificate din partea furnizorului de servicii). După această perioadă, lucrătorul detașat va fi supus aproape tuturor aspectelor legii muncii din țara gazdă.
  • Numărul de contracte colective potențiale care se pot aplica în statele membre care au un sistem de declarare a contractelor colective sau a deciziilor arbitrale de aplicare universală este sporit. Acordurile colective pot fi aplicate lucrătorilor detașați nu numai în sectorul construcțiilor, așa cum este până acum, dar în toate sectoarele și sucursalele.
  • Agențiile de muncă temporară trebuie să garanteze lucrătorilor detașați aceleași clauze și condiții care se aplică lucrătorilor temporari angajați în statul membru în care se desfășoară lucrările.
  • Cooperarea în materie de fraudă și abuz în contextul detașării este îmbunătățită.
  • Pentru sectorul transportului rutier internațional , normele vor fi stipulate în legislația sectorială viitoare.
  • Termenul de transpunere și data de depunere a cererii vor fi de 2 ani de la intrarea în vigoare a directivei.

fundal 

Revizuirea directivei din 1996 a fost lansată cu scopul de a adapta legislația la noile condiții economice și de pe piața muncii. Acesta se concentrează asupra acelor aspecte acoperite de cadrul de reglementare al UE instituit prin directiva inițială din 1996. Prin urmare, directiva revizuită privind detașarea lucrătorilor și directiva privind punerea în aplicare se completează reciproc și se consolidează reciproc.

Descărcați ca pdf

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: