Campania „UE salvează vieţi”, etapă la Bucureşti pe 27 aprilie

Caravana „UE salvează vieți” călătorește prin Europa și va ajunge la București în 27 aprilie. Alătură-te și tu și află, prin intermediul realității virtuale, cum răspunde UE în situații de crize umanitare sau dezastre naturale. Detalii: http://bit.ly/CampanieUE #EUSavesLives #StrongerTogether

Campania de informare „UE salvează vieți”, demarată de Comisia Europeană în 6 aprilie, are obiectivul de a explica, în mod interactiv, contribuția Uniunii la coordonarea răspunsului de urgență în cazul unor dezastrele naturale și alte crize, în Europa și în restul lumii. Aceasta va traversa mai multe țări europene și va ajunge la București în 27 aprilie.

09/04/2018

Comisarul european pentru ajutor umanitar și gestionarea crizelor Christos Stylianides a declarat: „Trebuie să aducem Europa mai aproape de cetățeni și să arătăm eforturile concrete pe care UE le face pentru a asigura bunăstarea europenilor. Pe parcursul noii noastre campanii, le vom oferi cetățenilor informații utile și fiabile și le vom arăta cum protejează UE femeile, bărbații și copii de pe continentul nostru și din întreaga lume.

Prin intermediul unei expoziții, ce folosește tehnologii de realitate virtuală, vor fi furnizate informații care să le permită cetățenilor să înțeleagă mai bine activitățile UE în ce privește răspunsul la crize. Lansarea turneului a avut loc la Vilnius (Lituania), unde expoziția este deschisă publicului timp de zece zile, și va continua pe ruta București (27 aprilie – 6 mai), RomaBerlinMarsilia, urmând a se încheia la Madrid (20-29 iulie).

Context

Campania are loc la doar câteva luni după propunerea Comisiei de a îmbunătăți sistemul colectiv actual de protecție civilă prin inițiativa rescEUCăutați traducerile disponibile pentru linkul precedentEN•••.

 

Persoane de contact pentru presă:

Maja Kocijancic – Tel.: +32 229 86570

Adam Kaznowski – Tel.: +32 229 89359

Întrebări din partea publicului larg:

Europe Direct la numărul de telefon 00 800 67 89 10 11 sau prin email

 

Pagini utile

Mecanismul de protecție civilă al UECăutați traducerile disponibile pentru linkul precedentEN•••

Urmărește campania pe rețelele sociale: #EUSavesLives

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: