Chestionar în rândul agenţilor economici prezenți la Bursa generală a locurilor de muncă Botoșani

 

  1. Participaţi la Bursa generală a locurilor de munca Botoşani: a) pentru prima dată-4, b) ocazional-3, c) de fiecare dată-9
  2. Cum apreciaţi oferta locurilor de muncă din anul curent în comparaţie cu anul precedent:
  3. a) mai bună- 5, b) la fel de bună- 8, c) mai puţin bună-3.

4.Cu ce fel de firme intraţi în concurenţă pentru recrutarea forţei de muncă: a) locale- 13, b) naţionale- 7, c)europene – 1, d) multinaţionale – 1 (aici au fost alese mai multe răspunsuri).

  1. Cum apreciaţi facilităţile oferite angajatorilor din România: a) excelente– 7, b) suficiente- 6, c) insuficiente-3.

Mai bine de jumătate dintre agenții economici care au răspuns la chestionar participă constant la Bursa locurilor de muncă Botoșani. Doar patru dintre ei au declarat că vin pentru prima dată.  8 dintre angajatori apreciază oferta locurilor de muncă aproximativ la fel de bună cu oferta prezentată în anul precedent – 2017 iar 5, chiar mai bună.

Angajatorii botoșăneni  se consideră aflați în concurență pentru recrutarea forței de muncă în primul rând cu firmele locale și apoi cu cele naționale;  mai puțin cu firmele europene sau multinaționale. Cei mai mulți apreciază facilitățile oferite angajatorilor din România drept excelente sau suficiente; doar trei dintre ei declarând că aceste facilități sunt insuficiente.

Sinteza răspunsurilor: Denisa Sandu, colaborator voluntar  al Centrului Europe Direct Botoșani

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: