APIA / Noutăţi privind subvenţiile UE în agricultură

DECIZIE UE PENTRU TOŢI FERMIERII. Agricultorii din toată Uniunea Europeană, inclusiv România, sunt în plină campanie de depunere a cererilor prin care solicită subvenţii pentru anul 2018. Ce modificare face Comisia Europeană!

Comisia Europeană a anunţat, pe 30 aprilie 2018, că va permite amânarea termenului limită pentru depunerea cererilor pentru subvenţii, fără penalizări de plată.

Decizia vine după ce câteva ţări au solicitat deja extinderea perioadei de depunere a cererilor de plată, ca urmare a unor modificări administrative. Comisarul pentru Agricultură Phil Hogan a confirmat că termenul limită pentru a solicita subvenţiile agricole pentru anul 2018, fără penalizări, va fi prelungit de la 15 mai până la 15 iunie 2018, însă decizia de a aplica acest termen va putea fi luată de fiecare stat membru în parte.

Ministrul Agriculturii, Petre Daea, a avertizat din nou, săptămâna trecută, asupra necesităţii depunerii la timp, până pe data de 15 mai, a cererilor pentru a primi subvenţiile de la Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA). Este obligatorie depunerea cererii până pe 15 mai (…) Nu trebuie să depăşim sub nici o formă data de 15 mai, pentru că ieşim din logica corectă a anului trecut (…) Depunând cererile până în 15 mai, reuşeşti să faci operaţional programul de reformă în efective, care este extrem de important, a spus Daea, citat de Agerpres.

Integral pe: Agroinfo.ro

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: