Detașarea lucrătorilor: votul final privind remunerarea egală și condițiile de muncă

Comunicate de presă

Lucrătorii detașați temporar într-o altă țară UE trebuie să primească egal de remunerare pentru o muncă egală în același loc, în conformitate cu normele revizuite votate de Parlament marți.

Normele revizuite, aprobate cu 456 de voturi pentru, 147 și 49 de abțineri, urmăresc să asigure o mai bună protecție a lucrătorilor detașați și o concurență loială pentru companii.

 

Asigurarea unei plăți corecte

 

În conformitate cu textul convenit, toate regulile de remunerare ale țării gazdă trebuie să se aplice lucrătorilor detașați. În plus față de prevederile legale, statele membre pot aplica acorduri colective regionale sau sectoriale importante, reprezentative. Până în prezent, acest lucru sa realizat numai în sectorul construcțiilor.

 

Îmbunătățirea condițiilor lucrătorilor

 

Cheltuielile pentru călătorii, bord și cazare vor trebui să fie plătite de angajator și să nu fie deduse din salariile lucrătorilor. Angajatorii vor trebui, de asemenea, să se asigure că condițiile de cazare pentru lucrătorii detașați sunt decente și în conformitate cu normele naționale.

 

Durata detașării

 

Durata detașării a fost stabilită la maxim 12 luni, cu o posibilă prelungire de 6 luni. Ulterior, lucrătorul va putea să rămână și să lucreze în statul membru în care este detașat, dar dincolo de aceasta, condițiile de muncă vor fi supuse regulilor de muncă ale țării gazdă.

 

Protecția împotriva fraudei

 

În cazul unei detașări frauduloase, de exemplu de către o companie cu cutie poștală, statele membre ar trebui să coopereze pentru a se asigura că lucrătorii detașați sunt protejați, cel puțin, de condițiile din Directiva privind detașarea lucrătorilor.

 

Transport rutier internațional

 

Noile elemente ale directivei revizuite se vor aplica sectorului transporturilor odată cuintrarea în vigoare a legislației sectoriale specifice , inclusă în pachetul de mobilitate . Până atunci, versiunea din 1996 a directivei rămâne aplicabilă.

 

Noi reguli care trebuie aplicate în termen de doi ani

 

Statele membre vor avea doi ani pentru a transpune normele în legislațiile lor naționale și trebuie să le pună în aplicare până la sfârșitul acestei perioade.

 

Citate 

 

Elisabeth Morin-Chartier (PPE, FR ), raportoare, a declarat: „Acest vot este o piatră de temelie a legislaturii 2014-2019. Aceasta reflectă realitatea socială, economică și politică a Uniunii Europene. Ea stabilește un curs clar către o Europă mai socială, cu o concurență mai echitabilă între companii și mai bune drepturi pentru lucrători. Prin votul în favoarea acestui acord, Parlamentul European acordă lucrătorilor drepturi mai bune și asigură, de asemenea, protecția necesară în ceea ce privește întreprinderile. ”

 

Agnes Jongerius (S & D, NL) , coraportor, a declarat: „Europa alege un salariu egal pentru o muncă egală în același loc. Și aceasta este o realizare majoră. Colegii pot fi din nou colegi, mai degrabă decât concurenți. Acesta este un pas important spre crearea unei Europe sociale care să protejeze lucrătorii și să împiedice companiile să se angajeze într-o cursă spre fund. – o Europă care nu taie colțurile și care caută oameni obișnuiți, muncitori „.

 

fundal

 

Un lucrător detașat este un angajat care este trimis de angajatorul său pentru a efectua temporar un serviciu în alt stat membru al UE. În 2016, în UE existau 2,3 ​​milioane de lucrători detașați. Postarea a crescut cu 69% între 2010 și 2016.

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: