Monitorul de Botoșani: Meritele Centrului Europe Direct recunoscute într-o reuniune europeană

În perioada 4-7 iunie, Radu Căjvăneanu, şeful Centrului Europe Direct (ED) Botoşani, a participat la Bruxelles la Adunarea Generală Anuală a Centrelor Europe Direct. Evenimentul a inclus o serie de întâlniri dedicate tuturor centrelor EDIC din Europa.

În discursurile lor, oficialii europeni au subliniat importanţa deosebită a reţelei Europe Direct în informarea cetăţenilor europeni şi rolul esenţial la alegerile europarlamentare 2019.

Un alt subiect atins de oficiali a fost necesitatea combaterii ştirilor false.

Atelierele la care ED Botoşani s-a înscris în continuarea programului au fost „Europa în regiunea mea” şi „Atelierul pentru presă locală şi modalităţi de combatere a fenomenului de ştiri false”.

În centrul dezbaterilor din 6 iunie au fost prevăzute intervenţii cu privire la alte teme fundamentale: educaţie, euroscepticism, migraţie, cetăţenia europeană.

La schimbul de experienţă cu alte Centre Europe Direct, Radu Căjvăneanu a arătat situaţia euroregiunii Nord Est România şi a judeţului Botoșani. El s-a referit la modalităţile de intervenţie specifică pentru reducerea acestor decalaje, între care: informarea cetăţenilor privind oportunităţile specifice de finanţare a unor proiecte europene, cooperarea cu reprezentanţii Centrelor Europe Direct din regiuni dezvoltate, întărirea legăturii cu organizaţiile neguvernamentale. În demersul său a fost susţinut de reprezentanţi ai unor centre Europe Direct din Portugalia şi Italia.

http://m.monitorulbt.ro/Stiri/Botosani/Actualitate/2018-06-13/Meritele+Centrului+Europe+Direct+recunoscute+intr-o+reuniune+europeana.html

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: