Preluarea președinției Consiliului UE de către România în discuțiile Juncker-Dancila

Președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker i-a transmis, marți, la Bruxelles, premierului Viorica Dăncilă că o încurajează să revină la „un discurs politic normal în țară”, precizând că este crucial ca România „să nu facă pași înapoi în progresele înregistrate” în contextul MCV.

„Președintele Jean-Claude Juncker s-a întâlnit astăzi cu prim-ministrul României, Viorica Dăncilă. La întrevedere au participat și Prim-vicepreședintele Timmermans și comisarul european Crețu. Discuțiile între președintele Juncker și doamna Dăncilă s-au axat pe pregătirile pentru preluarea președinției Consiliului UE de către România în prima parte a lui 2019, care se va întâmpla într-un moment important pentru Uniune. De asemenea, cei doi au discutat despre propunerea Comisiei Europene asupra bugetului UE, valorificarea fondurilor structurale și politica economică”, a afirmat purtătorul de cuvânt al Comisiei Europene, Christian Wigand.

https://www.stiripesurse.ro/comisia-europeana-continua-sa-monitorizeze-evolutiile-din-romania-cu-privire-la-mcv_1276576.html

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: