VIDEO Ce a obținut România de la summit-ul NATO:un centru de comandă „de 3 stele” și „upgradarea” statutului Brigăzii Multinaționale UPDATE – Hotnews Mobile

In primul rând, a precizat șeful statului, este vorba despre „un centru de comandă așa zis de 3 stele, un centru de comandă operațional, „între nivelul tactic cel mai de jos și nivelul strategic cel mai de sus, un centru important”.

„Noi credem că vom avea în final, când centru este complet, în jur de 400 de ofițeri de stat major din toate țările NATO care vor să fie împreună cu noi acolo”, a explicat ședul statului.
A doua realizare ar fi „upgradarea” statutului Brigăzii Multinaționale care a căpătat un statut permanent. „Vom continua să negociem cu ceilalți aliați pentru o prezență cât mai solidă în cadrul acestei Brigăzi Multinaționale. Iată, deci, două rezultate de care putem să fim mândri”, a spus Iohannis.
„Un al treilea rezultat, de asemenea foarte important, este că o întreagă sesiune a fost, practic, organizată la inițiativa și la demersul nostru

http://m.hotnews.ro/stire/22563915

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: