Reabilitarea ecologică a albiei vechi a râului Jijia

Lucrările propuse constau în reabilitarea ecologică a albiei vechi a râului Jijia, prin reconectarea acesteia în mai multe zone: de la Cotu Morii la Golăești, de la Cotu Morii la Teiva -Vișina, la Bosia, la Cristești. Barajul va fi amplasat pe cursul râului Buhai, în amonte de confluenţa cu râul Jijia la cca. 1750 m. În cadrul proiectului se vor executa: o acumulare nepermanentă; amenajare albie – L= 81 km; 4 derivații; o priză de râu.

Alături de domnul ministru Ioan Deneș depunem toate eforturile pentru ca investițiile asumate să fie duse la bun sfârșit. Prin realizarea acestui obiectiv, locuitorii municipiului Dorohoi, ai comunelor limitrofe și riveranii râului Jijia vor fi mai liniștiți, deoarece viitoarele lucrări vor asigura 100% apărarea la inundații, a declarat subsecretarul de stat Dan Deleanu, coordonatorul direcției de investiții și fonduri europene din cadrul Ministerului Apelor și Pădurilor.

http://stiri.botosani.ro/stiri/politica/comunicat-dan-deleanu-quot27000-de-botosaneni-riverani-ai-bazinului-hidrografic-al-raului-jijia-vor-beneficia-de-un-proiect-de-reducere-a-riscului-la-inundatii-in-valoare-de-11-milioane-de-euroquot.html

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: