Activități ale Centrului Europe Direct Botoșani pentru marcarea Zilei Europei 2019

Activități ale Centrului Europe direct Botoșani pentru marcarea Zilei Europei 2019
Luna mai – luna alegerilor europarlamentare

In perioada 8 – 11 mai 2019 Centrul Europe Direct Botoșani este implicat în desfășurarea mai multor activități dedicate Zilei Europei și alegerilor europarlamentare de la 26 mai.

Astfel mâine, începând de la orele 13,00, la liceul ”Demostene Botez” din Trușești, va avea loc o activitate tip dezbatere cu un grup de tineri liceeni coordonați de doamna profesoară Anca Melinte, la care vor asista cadre didactice ale școlii .

Joi, 9 Mai, Centrul Europe Direct se va implica în programul de activități desfășurat de Instituția Prefectului Botoșani, începând de la orele 10:00.

Va fi vernisată o expoziție cu titlul ”Hoinar în Europa” , organizată în parteneriat cu Liceul cu Program Sportiv Botoșani, la care participă atât elevi de la școala gazdă cât și de la alte instituții de învățământ din județ și din țară.

Centrul Europe Direct Botoșani pregătește premii pentru elevii care își vor prezenta rezultatele din cadrul concursului ”Made for Europe”.

In continuare, la Liceul cu Program Sportiv Botoșani, va avea loc finala concursului de simulare a alegerilor europarlamentare, organizată de către un grup de profesori și tineri, în coordonarea doamnei profesoare Carmen Ciobanu și cu sprijinul conducerii liceului. Participanți – circa 400 de elevi implicați în diverse activități timp de o săptămână.

Pregătim de asemenea o donație de carte franceză pentru Seara franceză de la biblioteca județeană Mihai Eminescu Botoșani de vineri, 10 mai, orele 19:00, la care am fost invitați.

Sâmbătă, 11 mai, orele 10:00, în parcul Mihai Eminescu se anunță un mare cros dedicat Zilei Europei și alegerilor europarlamentare. Inițiatorii manifestării sportive sunt, de asemenea, profesorii și tinerii de la Liceul cu Program Sportiv Botoșani iar invitați toți doritorii de mișcare din Botoșani. (Se prevede îmbunătățire a vremii).

Centrul Europe Direct Botoșani va contribui la premierea câștigătorilor cu diplome, medalii, cupe și alte trofee precum și cu materiale promoționale primite de la Comisia Europeană.

Invitați și parteneri la Săptămâna națională a bibliotecilor am transmis către Memorialul Ipotești peste 100 de cărți și publicații spre a fi împărțite în cadrul unei activități speciale participanților din Botoșani și din alte județe. Cu aceeași ocazie va fi distribuit și un număr de chestionare referitoare la alegerile europarlamentare ce urmează să fie transmise familiilor și returnate după completare către Centrul ED.

Radu Cajvaneanu

coordonator

Centrul EUROPE DIRECT Botosani

http://actualitateabotosaneana.ro/activitati-ale-centrului-europe-direct-botosani-pentru-marcarea-zilei-europei-2019/

Lasă un răspuns