Comisarul european Corina Crețu participă la conferința de evaluare a politicii de coeziune | România

Joi, 20 iunie, comisarul european pentru politică regională Corina Crețu participă, la București, la cea de-a 8-a Conferință în domeniul evaluării politicii de coeziune a UECăutați traducerile disponibile pentru linkul precedent.

19/06/2019

Înaintea începerii perioadei bugetare 2021-2027Căutați traducerile disponibile pentru linkul precedent în UE, evenimentul va reunivorbitori de înalt nivelCăutați traducerile disponibile pentru linkul precedent, ce urmează să discute modul în care monitorizarea și evaluarea investițiilor prin politica de coeziune, a strategiilor de specializare inteligentăCăutați traducerile disponibile pentru linkul precedent, precum și a celor de investiții teritoriale pot deveni și mai eficiente.

“Avem dovezi clare că, de-a lungul timpului, cultura și tradiția procesului de evaluare în domeniul politicii de coeziune au mărit impactul acestei politici și, mai mult decât atât, au inspirat accentul pus pe performanțe în numeroase politici publice naționale. Acest lucru reprezintă o nouă poveste de succes cu care ne putem mândri în domeniul politicii de coeziune. La conferință, vom discuta despre cum putem perfecționa în continuare metodele de evaluare, pentru a obține rezultate și mai bune în cadrul următorului buget UE pe termen lung. Este de datoria noastră să facem acest lucru, în beneficiul tuturor cetățenilor europeni”, a declarat comisarul Corina Crețu înaintea conferinței.

Participanții la conferință vor face schimb de bune practici și vor discuta care sunt instrumentele tehnologice ce pot sprijini cel mai bine evaluarea investițiilor prin politica de coeziune. Comisia Europeană își va prezenta, în special, activitatea desfășurată în domeniul transparenței, prin intermediul platformei de date deschise.

Îmbunătățirea modului în care investițiile prin politica de coeziune sunt evaluate se înscrie în obiectivul Comisiei de a avea o mai bună reglementareCăutați traducerile disponibile pentru linkul precedent, bazată pe dovezi și un proces transparent, precum și pe implicarea de-a lungul întregului proces a cetățenilor și părților interesate (de ex., a mediului de afaceri, administrațiilor publice și cercetătorilor).

De-a lungul mai multor zeci de ani, Comisia Europeană, statele membre și experți independenți au evaluat performanțele investițiilor prin politica de coeziune. Aceste evaluări au sprijinit creșterea eficienței investițiilor UE și, în consecință, au orientat reformele succesive prin care a trecut această politică, pentru a se axa tot mai mult pe rezultate.

https://ec.europa.eu/romania/news/20190619_comisar_european_corina_cretu_participa_conferinta_evaluare_politica_coeziune_ro

Lasă un răspuns