EU versus dezinformare: „Parlamentul European nu are putere depline, în realitate decid birocrații comisiei”

Această afirmație reprezintă greșit competențele Parlamentului European și este în concordanță cu o narațiune recurentă pro-Kremlin despre o UE disfuncțională guvernată de birocrații și elite care nu sunt în contact cu nevoile oamenilor. Vezi un caz anterior despre birocrații din Bruxelles .

Comisia Europeană nu poate adopta o legislație nouă sau modificarea legislației UE existente fără acordul Consiliului UE și al Parlamentului European. Parlamentul European este ales direct de populația UE. Acesta aprobă și elimină președintele Comisiei Europene. Parlamentul European are, de asemenea, puterea de a cenzura Comisia cu un vot de două treimi din membrii săi, forțând astfel Comisia să demisioneze.

Pe măsură ce cooperarea UE a evoluat în timp, Parlamentul European a trecut de la un rol pur consultativ la unul de co-decizie privind egalitatea cu Consiliul . Tratatul de la Lisabona a extins numărul de politici care sunt supuse procedurii legislative obișnuite la aproape toate domeniile, inclusiv domeniile libertății, securității și justiției, comerțului exterior, politicii de mediu și politicii agricole comune.

https://euvsdisinfo.eu/report/european-parliament-does-not-have-real-powers-eu-bureaucrats-decide/

Lasă un răspuns