Comisia Europeană va direcţiona către România peste un miliard de euro pentru combaterea efectelor COVID-19


Comisia Europeană va direcţiona către România peste un miliard de euro pentru combaterea efectelor COVID-19Actualitatea Botosaneana » Feed / by Vasile Timofciuc / 9h


Comisia Europeană va direcţiona către România peste un miliard de euro pentru combaterea efectelor COVID-19, se arată într-un document publicat pe pagina de Facebook a reprezentanţei Comisiei Europene în România.


Potrivit unui document publicat pe pagina de Facebook a reprezentanţei Comisiei Europene în România, țara noastră va primi 483 de milioane de euro de la Comisia Europeană. Această sumă se va concretiza prin renunţarea în acest an la obligaţia de a solicita României rambursarea prefinanţărilor neutilizate din fondurile structurale. La această sumă se vor adăuga alte 637 de milioane de euro, prin virarea avansului aferent fondurilor structurale pentru anul 2020 în cursul lunilor martie şi aprilie.


Fondurile vor avea scopul de a sprijini sistemele de sănătate prin finanţarea achiziţiilor de echipamente de protecţie, medicamente şi teste, a adapta mediul de muncă din domeniul sanitar la situaţia actuală, a asigura accesul persoanelor vulnerabile la facilităţile medicale şi a oferi creditare pentru IMM-uri pentru atenuarea şocurilor financiare provocate de criza COVID-19.


http://actualitateabotosaneana.ro/comisia-europeana-va-directiona-catre-romania-peste-un-miliard-de-euro-pentru-combaterea-efectelor-covid-19/

Lasă un răspuns