Monitorul de Botosani: Botoşani are aparat de analize pentru covid19 (video)


Asociaţia condusă de flămânzeanul Vlad Plăcintă a plătit, fără a sta prea mult pe gânduri, avansul pentru un astfel de aparat, în urmă cu câteva săptămâni, iar în cursul zilei de miercuri întregul laborator Real Time PCR a sosit în Botoşani.


Acesta a anunţat la sfârşitul săptămânii trecute că a plătit pentru un Real Time PCR 226.107 lei. „Dispozitivul medical ar trebui să-l primim săptămâna viitoare (n.r. – în această săptămână), dacă lucrurile merg bine. Este fabricat în Coreea, dar îl cumpărăm prin intermediul unei companii medicale din Iaşi”, a declarat Vlad Plăcintă. Acesta a colaborat în strânsă legătură cu un grup de oameni de afaceri, strânşi de către Camera de Comerţ şi Industrie Botoşani, care au reuşit, în timp aproape record, să adune jumătate de milion de lei.


Cu banii aceştia s-a achitat restul sumei pentru aparatul de analize, plus 3000 de teste, 7077 de măşti FFP2, şapte injectomate Braun, un videolaringoscop, 300 de cutii de mănuşi, agitator vortex laborator şi s-au mai comandat 2500 de măşti FFP2, 100 de cutii de mănuşi, 1000 de combinezoane, 2500 de perechi de botocei, 400 de ochelari de protecţie, toate în valoare de peste 700.000 de lei.


Monitorul de Botosani: Botoşani are aparat de analize pentru covid19 (video). https://www.monitorulbt.ro/local/2020/03/31/botosani-are-aparat-de-analize-pentru-covid19-video/

Lasă un răspuns