VIDEO Comisia Europeană propune o schemă privind programul redus de muncă pe perioada pandemiei coronavirusului – Hotnews Mobile


Comisia Europeană va propune o schemă privind programul redus de muncă, după model german, pentru a-i ajuta pe oameni să-și păstreze slujbele pe perioada pandemiei, în condițiile în care economiile celor 27 de state membre sunt puternic afectate, transmite Reuters.


Anunțul a fost făcut miercuri printr-un mesaj video de către președintele CE, Ursula von der Leyen. Aceasta nu a oferit însă detalii legate de program și nici modul în care va fi finanțat, precizând doar că va oferi garanții statelor membre, un indiciu că propunerea ar putea fi legată de bugetul UE.


„Companiile plătesc salariile angajaților chiar dacă, în acest moment, nu încasează bani. Europa vine acum în sprijinul lor cu o nouă inițiativă.”, a spus von der Leyen.


https://www.hotnews.ro/stiri-coronavirus-23769835-comisia-europeana-propune-schema-privind-programul-redus-munca-perioada-pandemiei-coronavirusului.htm

Lasă un răspuns