Coronavirus: Italia va crea o armată de 60.000 de voluntari pentru a monitoriza respectarea distanțării sociale – Hotnews Mobile


Agenția de Protecție Civilă italiană, responsabilă de gestionarea diferiților voluntari care ajută la combaterea pandemiei de COVID-19 care a cauzat aproape 33.000 de decese în Italia, ar urma să se ocupe și de recrutarea „asistenților civici”.


Aceștia ar urma să răspundă întrebărilor cetățenilor și să le reamintească de regulile de distanțare socială sau a nevoii de a purta măști de protecție în zone aglomerate precum plajele, parcurile sau străzile orașelor. Voluntarii nu ar avea însă dreptul de a aplica sancțiuni.


Decaro a declarat luni că o parte din potențialii voluntari au ajutat deja cu „livrarea de alimente și medicamente celor care nu pot ieși din case în timpul crizei”, adăugând că „în această nouă fază ei vor asista cu controlul accesului în parcuri sau piețe, numărând numărul de persoane care intră sau pleacă, sau vor explica regulile de acces pe plaje când acestea se redeschid”.


https://www.hotnews.ro/stiri-coronavirus-24016821-coronavirus-italia-armata-60-000-voluntari.htm

Lasă un răspuns