Soluții de economie circulară în Botoșani. CMCDR din zona Rediu, cheia pentru salvarea a milioane de lei anual din bugetul local (foto-video), Știri Botoșani, Administrație – Stiri.Botosani.Ro


În anul 2019, Primăria a achiziționat una dintre cele mai inteligente tehnologii pentru compostare urbană a deșeurilor verzi, fiind vorba despre GORE Cover, controlată prin calculator, o investiție de 281.899 de lei, adică peste 58 de mii de euro, dar și un utilaj multifuncțional, care execută lucrări de separare, încărcare, descărcare, cernerea compostului, omogenizarea solului fertilizat, mașinărie în valoare de 365.324 de lei, adică peste 76 de mii de euro. La acestea, se adaugă un tocător de crengi profesional, care poate prelucra până la 1000 de tone pe an.


Pentru anul acesta, se mai dorește achizionarea unei prese multi-compactoare cu sistem mobil de sortare, în valoare de peste 115.000 de lei fără TVA și containere de 4, de 7 și de 10 metri cubi pentru voluminoase și deșeuri din construcții.


Compostul va fi integrat în întreținerea spațiilor verzi din municipiul Botoșani, o procedură tipică economiei circulare, care va face posibilă salvarea a circa 500.000 de lei anual din bugetul local.


http://stiri.botosani.ro/stiri/administratie/solutii-de-economie-circulara-in-botosani-cmcdr-din-zona-rediu-cheia-pentru-salvarea-a-milioane-de-lei-anual-din-bugetul-local-foto-video.html

Lasă un răspuns