Veşti bune: Moderna va depune astăzi la F.D.A cerere de autoriza pentru utilizare de urgenţă a vaccinul împotriva COVID-19

  • Producătorul de medicamente Moderna a precizat că va aplica la Administraţiei pentru Alimente şi Medicamente pentru a autoriza vaccinul împotriva coronavirusului pentru utilizare de urgenţă.
  • Primele inoculări pot avea loc încă din 21 decembrie, dacă procesul se desfăşoară fără probleme şi aprobarea este acordată, a declarat într-un interviu Stéphane Bancel, directorul executiv al companiei.
  • Aplicaţia Moderna se bazează pe date pe care le-a anunţat luni care arată că vaccinul său are o eficienţă de 94,1% şi studiul său ce implicat 30.000 de persoane a îndeplinit criteriile ştiinţifice necesare pentru a determina dacă vaccinul funcţionează.
  • ompania planuieste sa ceara tot luni o autorizare conditionata de punere in piata din partea Agentiei Europene a Medicamentului. Moderna va solicita Prequalification (PQ – precalificare) si/sau Emergency Use Listing (EUL – listare pentru utilizare de urgenta) din partea Organizatiei Mondiale a Sanatatii.


https://www.mediafax.ro/coronavirus/vesti-bune-moderna-va-depune-astazi-la-f-d-a-cerere-de-autorizare-pentru-utilizare-de-urgenta-a-vaccinul-impotriva-covid-19-19764375

Lasă un răspuns