Adevărul: Umilirea publică a Rusiei lui Putin prin Operaţiunea Navalnîi: corupţie şi prostie în FSB


Grozev a dezvăluit identitatea a 8 criminali FSB şi GRU, pe care îi consideră direct responsabili de otrăvirea lui Navalnîi. El a declarat că deţine şi identităţile altor ofiţeri – în total 15 – care au fost implicaţi, dar restul nu au legătură directă cu tentativa de asasinat.


Conform investigaţiei, coordonatorul acestui pluton de execuţie a ordinului de asasinat politic a fost colonelul Stanislav Makşakov, din cadrul Institutului de Criminalistică al FSB. Acesta îl apela constant pe generalul-maior Vladimir Bogdanov, directorul Centrului pentru tehnici speciale al FSB. Makşakov a lucrat înainte la Institutul de chimie al Ministerului Apărării din oraşul Şihan, iar printre publicaţiile academice se află şi un articol care studiază efectul agenţilor neurotoxici precum Novichiok-ul asupra organismului uman. În subordinea sa se afla şi specialistul în apărare biologică şi chimică Konstantin Kudriavtsev, care a fost şi colegul lui Makşakov în Şihan, cel care a căzut în plasa lui Navalnîi confirmând operaţiunea şi detaliile ei.


Adevărul: Umilirea publică a Rusiei lui Putin prin Operaţiunea Navalnîi: corupţie şi prostie în FSB. https://adevarul.ro/international/rusia/umilirea-publica-rusiei-putin-operatiunea-navalnii-coruptie-prostie-fsb-1_5fe972d05163ec427157eb0f/index.html

Lasă un răspuns