Platformă pentru programarea online la vaccinarea anti-COVID. Deocamdată se pot înscrie doar angajații din sănătate / Accesul, permis în baza unui document emis la programarea online – Hotnews Mobile


Platforma https://programare.vaccinare-covid.gov.ro/ este operaţională începând de luni, iar aici se pot programa pentru vaccinare românii din etapa 1, respectiv angajații din domeniile sănătate şi social. Conform Comitetului naţional de coordonare a activităţilor privind vaccinarea împotriva COVID-19, urmează să fie activat accesul în aplicaţie şi pentru celelalte două categorii: grupa a II-a – populaţia cu grad de risc şi lucrătorii din domenii-cheie, esenţiale şi grupa a III-a – populaţia generală. Nu este precizată însă o dată de la care populația se va putea înscrie pe acestă platformă pentru a se vaccina împotriva COVID-19.
Paşii de înscriere:

  • Din platforma naţională de informare cu privire la vaccinarea împotriva COVID-19, https://vaccinare-covid.gov.ro/ , se accesează meniul PROGRAMEAZĂ-TE sau se accesează direct link-ul https://programare.vaccinare-covid.gov.ro/ .
  • Persoanele care se planifică la vaccinare îşi creează un cont pe baza datelor de identificare şi a numărului de telefon.
  • În contul creat, cetăţenii au acces la propriile programări: centrul de vaccinare, datele la care vor fi efectuate prima administrare şi rapelul (cea de-a doua doză).
  • În momentul programării, platforma generează un document pe baza căruia se va face accesul în centrul de vaccinare la data planificată.
  • Ulterior, la prezentarea în centrul de vaccinare a persoanei programate, validarea programării se realizează în zona de triaj prin scanarea codului QR de pe documentul generat de platformă sau pe baza cărţii de identitate.


https://www.hotnews.ro/stiri-coronavirus-24509037-platforma-pentru-programarea-online-vaccinarea-anti-covid-deocamdata-pot-inscrie-doar-angajatii-din-sanatate.htm

Lasă un răspuns