Drumul „Vămii” și modernizarea Memorialului Ipotești, proiecte pregătite pentru finanțare de Consiliul Județean Botoșani în parteneriat cu Agenția de Dezvoltare Regională Nord-Est, Știri Botoșani, Administrație – Stiri.Botosani.Ro


Prin Drumul „Vămii” se vor reabilita și moderniza 48,829 kilometri de drum județean, care fac legătura între actualul proiect de investiții „Regiunea Nord-Est – Axa rutieră strategică 2: Botoșani – Iași” și Vama Rădăuți Prut.


Proiectul, estimat la o valoare totală de aproximativ 40 de milioane de euro, va fi finanțat prin Programul Operațional Regional Nord-Est 2021-2027.


În paralel, prin proiectul privind „Modernizarea Memorialului Ipotești – Centrul Național de Studii «Mihai Eminescu»” se urmărește atât reabilitarea exterioară, cât și a obiectivelor de patrimoniu. Reabilitarea exterioară va presupune un sistem modern de iluminat, amenajare peisagistică, reabilitarea aleilor, instalarea unui mobilier stradal și realizarea unei copertine pentru amfiteatrul exterior, în vederea creării condițiilor pentru atragerea vizitatorilor, a valorificării spațiilor Memorialului prin transformarea lor în zone de agrement. Reabilitarea obiectivelor de patrimoniu presupune modernizarea sistemului de încălzire și anveloparea clădirii muzeului tematic. Astfel, se vor crea condiții optime pentru vizitare și se va reconstitui atmosfera din cea de a doua jumătate a secolului XIX – începutul secolului XX.


Și acest proiect, estimat la o valoare totală de peste 4,1 de milioane de euro, va fi finanțat prin Programul Operațional Regional Nord-Est 2021-2027.


http://stiri.botosani.ro/stiri/administratie/drumul-vamii-si-modernizarea-memorialului-ipotesti-proiecte-pregatite-pentru-finantare-de-consiliul-judetean-botosani-in-parteneriat-cu-agentia-de-dezvoltare-regionala-nord-est.html

Lasă un răspuns